Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans bewijzen meerwaarde Eredivisie

De wedstrijd van dit weekend tussen de 010 Trojans en Lightning Leiden was letterlijk pas een paar seconden oud toen Kevin Wesseling met zijn derde balcontact de score al op 8-0 had gebracht. De toon van de wedstrijd was gezet en zou de hele middag niet meer veranderen. De 010 Trojans domineerden letterlijk van de eerste tot de laatste play. Wesseling was een plaag voor Leiden: Een 50 yard kick-off return, een 40 yard touchdown run en een PAT droegen allen zijn handtekening. Tekst: Corne Heijnen / Foto: Kjell Salters.

Leiden begon het duel zonder quarterback Dany Ortega en receiver Wim Hoekstra. Ook aan Rotterdamse zijde waren verschillende sterkhouders afwezig. Defensive Captain Guus Bruinhof en mede verdedigers Devon Marsham en Jonathan Chirino waren om verschillende redenen afwezig, net als Ruben ’t Gilde, Ciano Summerville en smaakmaker van de vorige wedstrijd Ferdi Karakus.

Het eerste balbezit van Leiden na de openingstreffer was van korte duur. De 010 Trojans namen al snel de bal over en Reinout Zwiers liep de laatste 10 yards de endzone in. Vooral de PAT pass van Leroy ter Haar naar Kevin Boerman leek een bevrijding teweeg te brengen die de hele middag nog nagalmde over het veld aan de Montgomerystraat in Leiden.

In het tweede kwart konden TJ Marshall en opnieuw Kevin Wesseling scoren en goed voorbeeld deed goed volgen. Kevin Boerman en Honza Pecnik droegen bij aan het uitbouwen van de voorsprong tot 38-0, daarbij ook geinspireerd door twee machtig lange vangballen van Mark van Diepen.Charles Schotborg kon de bal ook nog eens ontfutselen aan een Leidse baldrager en daarmee bevestigde hij dat ook aan de verdedigende kant van de bal de Rotterdammers baas waren.

De tweede helft zag een fanatiek begin van de Leidenaren, die zich nog niet wilden neerleggen bij de feiten. Een touchdown-run van gelegenheidsquarterback Glenn van Gorkum bracht de eerste en laatste zeven punten voor de thuisploeg.

Op het volgende balbezit was het opnieuw Kevin Wesseling met één van zijn handelsmerk lange runs. Dit keer 66 yards, gevolgd door een PAT van zijn eigen signatuur. Het bracht de score op 46-7. Hoewel Lightning af en toe wel gaten kon vinden in de Trojaanse verdediging, was het Leroy ter Haar die met een pass op nota bene defensive Tackle Kevin Verlaan het Rotterdams slotakkoord componeerde. Een goede PAT kick van Christian vd Waart maakte de eindstand: 53-7.

Nog één keer sommeerde de coach van Leiden zijn troepen naar voren. Ze kwamen letterlijk tot op een ballengte van nog een score. De Trojanen hielden echter stand op de eigen goalline terwijl de laatste seconden wegtikten. Zij zetten hiermee een uitroepteken op een ruime en welverdiende zege op mede-promovendus Leiden, waarmee puntentotaal, doelsaldo en onderling resultaat werden opgevijzeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *