Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons vergeet te winnen van Alphen

De wedstrijden tussen Arnhem en Alphen staan de laatste jaren garant voor spanning en sensatie. Ook deze editie werd er weer een om te herinneren. Vooral omdat Arnhem nog nooit zo dichtbij is geweest om Alphen te verslaan. Foto: Maarten van Bergen.

De eerste drive van Arnhem mocht er wezen. Via diverse runs en passes bracht quarterback AJ Hobbelink de offense van de Falcons naar de 5-yard line.  Hier aangekomen fumbelde Hobbelink de bal. Linebacker Remy Sap sprong op het kleinood en hierdoor kon Alphen verdergaan op offense. Dit was echter van korte duur. Quarterback Richard Bouthoorn stond onder druk, ballen werden niet gevangen en was de aanval van de bezoekers geen lang leven beschoren. Via een diepe pass bereikte Hobbelink wide receiver Matt Newman in de endzone. Het had er zeer de schijn van dat Newman cornerback Djim Kromhout wegduwde voordat hij de bal ving, maar de eerste zes punten konden worden bijgeschreven. De PAT was no good. De stand na het eerste kwart was meteen ook 6-0.

Alphen werd eindelijk wakker en Bouthoorn wist de bal in twee plays van de eigen 18 yardline naar de 1 yardline van Arnhem te brengen via passes op Amir Anches en Ananias Semedo. Running back Jermaine Charles rende de bal binnen en de PAT van Frank van der Neut was tussen de palen: 6-7.

De rest van het tweede kwart verliep redelijk chaotisch, mede dankzij de referees die een aantal dubieuze beslissingen maakten. Diep in het tweede kwart wist Hobbelink zijn tweede touchdown te gooien. Na een diepe pass op Matt Newman, die wederom Kromhout leek weg te duwen, bereikte de spelverdeler Jermaine Ramsey in de endzone. Omdat de two-point conversion niet werd verzilverd, gingen de ploegen rusten met een score van 12-7.

Het derde kwart begon goed voor de Eagles, dat niet echt een running game had. Met passes bewogen zij zich richting de endzone van de thuisploeg, maar . een misverstand tussen Bouthoorn en Romano Vogels werd afgestraft door Gage Reece. De interception stelden de Falcons in staat een imposante drive neer van hun eigen 20 yard line neer te zetten.

De Eagles konden de gevaarlijke running game, overigens zonder Lennard Harris die geblesseerd uitviel, goed stoppen. Meer moeite hadden zij met de passing game.  De Falcons bereikten de 5 yard line van Alphen en de derde touchdown van de dag voor de Falcons was voor tight end Thijs Steffen. De 2 pt conversion van Joost Holtslag was goed en het derde kwart werd afgsloten met een score van 20-7.

Milan Lentze leek hierna de game te wrappen met zijn zevende interception van het jaar. Niet veel later verloor Hobbelink echter wederom de bal. In totaal raakte hij het ovaal vier keer kwijt, waarvan er drie verloren gingen aan Alphen. Bouthoorn was nu wel effectief. Met completions op Semedo en Anches kon hij makkelijk de endzone vinden.

Toen sloeg het onheil toe voor Alphen. Op fourth down snapte de longsnapper de bal over het hoofd van de punter en kon Alphen overnemen op de 2 yardline van Arnhem. Een offtackle play van running back Danny van Brussel bracht Alphen op gelijke hoogte met Arnhem en het extra punt van vd Neut zorgde voor de eindstand van 20-21.

Arnhem kreeg de bal nog wel terug, maar kon hier verder niet veel meer mee doen. Ze reikten tot aan midfield, maar moesten de bal toen ‘on downs’ inleveren.

De statistieken van de wedstrijd vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *