Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sven Janssen begint high school footballteam

Sven Janssen. De naam horen we op Gridiron.nl regelmatig voorbij komen. Hij is de redder van de Amsterdam Panthers. De quarterback die alle geledingen met elkaar in verbinding brengt. Niet vies van een pass, niet vies van een run. En zeker niet vies om zijn handen uit de mouwen te stropen om football in Nederland populair te maken. Sinds de start van dit seizoen heeft Janssen namelijk een eigen high school football team: CBS Eagles. Foto door Cherie Fotografie.


“Al jaren heb ik het idee om dit programma op te zetten. Echter waren er veel mensen die mij vertelden dat het niet zou lukken. Voor mijn afstudeeronderzoek wilde ik uitzoeken hoe het Nederlandse schoolsysteem gepaard zou gaan met het Amerikaanse naschoolse sportsysteem,” zegt de spelleider van de ploeg uit Amsterdam. “Ik heb toen een plan uitgewerkt waarin de leerlingen die deelnemen van aan team alleen mogen meedoen als zij voldoen aan de schoolnormen. Het heeft als doel hen te motiveren om betere cijfers te halen en meer betrokken te raken met de school.”

Janssen trekt sinds november 2014 aan zijn plan. Inmiddels kent zijn high school team 26 spelers.

De school heeft een groot bedrag  in het programma geïnvesteerd en aan de resultaten te zien is het programma zowel op het veld als in de cijfers op school succesvol. Janssen: “Ik wil dit programma ook op andere scholen in Nederland op gang brengen en een Dutch School Football League oprichten, die als zusterbond van de AFBN functioneert. “Leerlingen die slagen na hun examens worden hierdoor aangespoord om een blik te werpen op een team in de buurt.”

Voor het allereerste Gridiron Magazine gingen we op bezoek bij CBS Eagles. Een uitgebreide reportage over het levenswerk van Sven Janssen lees je begin mei in de allereerste Gridiron Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *