Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoach Arnhem Falcons: “We zijn weer gegroeid”

De euforie van het winnen en de teleurstelling van het verliezen duren kort voor American Football coaches. Er is weinig tijd om te feesten of te balen, want de voorbereiding voor de volgende wedstrijd begint de dag na de gespeelde wedstrijd.

Coaches staan vaak ook met een ander gevoel op, dan wanneer zij gaan slapen. Wanneer ze film kijken zien zij dingen die beter gingen dan gedacht, of juist slechter gingen. Dat was ook na Arnhem Falcons – Alphen Eagles het geval.

Coach Martin Doomen van de Arnhem Falcons baalde behoorlijk na de wedstrijd tegen de Eagles: “We waren zo dichtbij, dit is echt heel jammer.”

Een dag later kan de Tilburger relativeren: “We speelden een hele goede wedstrijd, die we op het laatst weggaven. We zijn weer gegroeid. Vorig jaar konden we dichtbij blijven en hadden we een kansje om te winnen. Nu is het anders. Nu waren we aan de winnende hand en geven we het zelf weg. En dat is een huge difference!”

Coach Errol Zeefuik voelde de euforie na de wedstrijd: ”We voelden de wedstrijd uit onze handen glippen, maar we hebben het momentum kunnen keren. Als hoofdcoach wil je natuurlijk dat je vanaf het eerste kwart knalt en niet pas in het vierde. We zijn goed weggekomen.”

“De Falcons hadden gewoon een heel goed gameplan. Wij hebben in de tweede helft aanpassingen kunnen maken en de offense van de Falcons maakte wat fouten waar wij van hebben kunnen profiteren.”

Beide coaches nemen de ervaring mee naar de volgende wedstrijd. Wanneer Arnhem turnovers weet te beperken, zijn zij heel moeilijk te bespelen. Arnhem is een allround team, dat op offense gevarieerd speelt en een sterke fysieke defense heeft. Alphen heeft natuurlijk de ervaring van drie kampioenschappen en is gevaarlijk in de passing game. Ook Alphen kan altijd op haar defense rekenen, die goed in elkaar zit.

Er moeten natuurlijk nog veel wedstrijden gespeeld worden, maar het zou zomaar kunnen dat we gisteren in Arnhem een voorproefje gezien hebben Tulip Bowl XXXI. Met het spel dat deze ploegen laten zien, zou dat ze zeer gegund zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *