Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Koopmans: “Lions leggen fundament voor toekomstige generaties”

Afgelopen vrijdag was hij bij het Amsterdamse kampioenschap Flag Football: running back Humphrey Koopmans. De running back, die momenteel buitenspel staat vanwege een polsblessure, keek voor Gridiron naar de toekomst van American football en naar de belangrijke wedstrijd van Nederland tegen Belgie.

Koopmans kijkt terug op een geslaagde dag: “Ik vind het prachtig om te zien dat er verschillende scholenteams bij elkaar komen en strijden om een beker. Ik heb echt genoten van het feit dat er aardig wat talenten rondlopen. Er zaten er zeker wel een paar bij die hetzelfde atletische vermogen laten zien dat Geraldo Boldewijn ook in zijn jeugdjaren had. Sommigen zijn echt ‘born to be football players’.”

De running back steekt zijn bewondering voor de Topscore-organisatie niet onder stoelen of banken. “Je ziet dat spelers er mee bezig zijn om niet met lege handen naar huis te gaan. Naarmate je langer meedraait op nationaal en internationaal niveau weet je wel wat en footballspeler eigenlijk is. Alhoewel het een lastige stap is naar fullcontact. Naast superatletische vermogen is het ook zaak dat je mentaal bezig bent met het spelletje. Je moet tegen een stootje kunnen en zo weer kunnen opstaan.”

Koopmans maakt een bruggetje naar Dutch Lions. Hij liep zijn polsblessure op in de oefenwedstrijd van Nederland tegen de Catalanen en dat herstel vergt langer dan gebruikelijk.

Tijdens zijn herstel maakten de Dutch Lions bekend dat Belgie het eerste obstakel op het pad naar kwalificatie voor Groep B van het Europees Kampioenschap wordt: “Dat is zeker geen appeltje-eitje. Vorig jaar hebben we ruim gewonnen van ze tijdens een oefenwedstrijd, maar ook zij zullen van hun fouten hebben geleerd. De overwinning geeft ons natuurlijk wel zelfvertrouwen.”

De tijd om te vlammen is gekomen met de huidige jonge selectie: “Deze lichting is leergierig en getalenteerd. De komende jaren zijn naar mijn mening waarschijnlijk de belangrijkste jaren voor Nederlands American football. De huidige generatie krijgt de kans een stevig fundament te bouwen voor de toekomstige generaties, die wij tijdens onder andere het Amsterdamse kampioenschap Flag Football in actie hebben gezien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *