Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verdund plasje kost Jordan 2015-seizoen

Defensive end Dion Jordan van de Miami Dolphins kan het 2015 seizoen reeds op zijn buik schrijven. De NFL schorste hem vandaag voor het gehele aankomende seizoen nadat hij in strijd had gehandeld met de ‘NFL’s substance abuse policy’. 

Dion Jordan is niet betrapt op het gebruik van verboden middelen. Hij leverde bij een test alleen een verdund monster in. En dat mag dus ook niet. Omdat de verdediger van de Dolphins eerder wel betrapt werd op spierversterkende middelen werd hij in 2014 al vier wedstrijden geschorst. De nieuwe overtreding kost hem nu een heel seizoen.

Slecht nieuws voor de Dolphins die hoge verwachtingen hebben van hun defensive line. Zeker in combinatie met het aantrekken van defensive tackle Ndamukong Suh deze offseason. Al zou volgens insiders Dion Jordan al niet meer voorkomen in de toekomstplannen van Miami. Zij zouden namelijk al in vergaande onderhandelingen zijn met de Philadelphia Eagles voor een ruil. Het kost ze waarschijnlijk dus wel een draftkeuze uit die ruil. Hoeveel de Eagles over hadden voor Jordan is nog maar de vraag. Zo goed presteerde hij nu ook weer niet voor een derde draftkeuze overall uit 2013. In 26 wedstrijden maakte hij 46 tackles en 3 sacks.

De Dolphins moeten nu sowieso nadenken of ze in de draft misschien toch een hoge keuze moeten inzetten voor een pass rusher. De mock drafts kunnen dus weer allemaal de prullenbak in… why bother anyway…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *