Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Bust 2011: Locker, Ponder, Gabbert

Met de Draft van 2011 was het duidelijk te merken dat de Rookie Wage Scaled contracts waren ingegaan. Deze contacten houden in dat er geen bizar hoge verbintenissen aan rookies worden gegeven met ongekend hoog tekengeld. De rookie contacten liggen vast en er is bijna geen ruimte in om te onderhandelen. Haroen Maree kijkt voor Gridiron naar de quarterback busts uit 2011.

De grote voordelen? De rookies zullen geen hold outs meer veroorzaken en het NFL team zit niet vast aan een groot contract als de speler een bust blijkt te zijn. Vanwege deze nieuwe regels dachten meerdere teams in de 2011 Draft dat zij wel een een risico konden nemen door een quarterback hoog te draften. Maar liefst drie quarterbacks werden met de eerste 15 picks gekozen. Alle drie hebben ze nul komma nul van de verwachtingen kunnen waarmaken.

Jake Locker ging als 8e overall naar de Titans. Locker is al uit de NFL, aangezien hij besloot dat zijn lijf het fysieke bestaan niet meer aankan. Twee plekken later met de 10e keuze in de draft besloten de Jacksonville Jaguars dat Blaine Gabbert hun nieuwe Mark Brunell zou worden. Gabbert zal het aankomende seizoen een clipboard in zijn handen hebben als backup van Colin Kaepernick bij de 49ers. Deze Kaepernick werd in dat zelfde jaar in de tweede ronde gekozen. 

Met de 12e pick in de draft waren de de Vikings aan de beurt. Zij besloten Christian Ponder van Florida State te draften. Ook dit werd een groot drama. De Vikings zijn ondertussen alweer verder. Vorig jaar kozen zij quarterback Teddy Bridgewater en daarmee lijken zij wel hun franchise quarterback te hebben gevonden. 

Voor de rest was dit tot nu toe wel een sterke eerste ronde . Van de top 15 spelers die werden gekozen zijn er twaalf sterren geworden in de NFL. Met uitzondering dus van de quaterbacks die finaal door het ijs zakte.

JJ Watt werd in deze draft als 11e pick gekozen. Zouden ze daar nu erg veel spijt van hebben daar in Tennessee  en Minnesota?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *