Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gevecht om Mariota komt (nog) niet los

Eén van de interessante storylines tijdens de NFL Draft van dit jaar is Marcus Mariota. Waar de Tampa Bay Buccaneers zeer waarschijnlijk Jameis Winston kiezen, is de nieuwe verblijfplaats van Mariota nog in het ongewisse. Tennessee leek de quarterback de hemel in te prijzen, maar naar nu blijkt was dat alleen om een goede onderhandelingspositie te creëren.

Volgens Jeff Darlington van NFL Network zijn de Titans van plan de tweede stek in de Draft te verpatsen. Er is nog weinig actie, maar de ploeg is actief rond aan het bellen naar andere teams met de vraag of ze interesse hebben in de plek. Het laat zien dat Tennessee niet van plan is om de quarterback-positie te versterken. De ploeg is op zoek naar een ruil met een ploeg die in de eerste helft van de eerste ronde mag draften, zodat ze wel een speler kunnen nemen die direct impact heeft. Dat betekent dat bijvoorbeeld de Philadelphia Eagles, die als 20ste mogen kiezen, met een goed verkooppraatje moeten komen als ze de Titans en Ken Whisenhunt willen overtuigen.

Volgens Jon Gruden zouden de Buccaneers er overigens goed aan doen om voor Mariota te kiezen, in plaats van voor Winston. De voormalige headcoach van de ploeg, tegenwoordig een gerespecteerd analist bij ESPN, ziet in het Oregon-product een betere NFL-quarterback dan in Winston. Gruden veegt de bestaande argumenten, over onder andere het spelsysteem van Oregon, van tafel. “Ik ken niemand in deze Draft die een ploeg kan helpen als Mariota dat kan.” De man die de Buccaneers een Super Bowl bezorgde heeft een boeiende vergelijking in petto. “Hij is net als Russell Wilson, alleen dan 1.95 lang.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *