Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De veel te late NFL Draft recap!

Vannacht begon hét evenement waar footballfans al maanden naar uitkijken: de NFL Draft. Het officieuze begin van het nieuwe seizoen. Voor Nederlandse fans is het een jaarlijks latertje, waarvan we ons altijd voornemen om het te gaan kijken en de meesten na zeven picks voor pampus liggen. Voor degenen die het vol hebben gehouden en de tien andere die-hards via een live-blog op de hoogte hebben gehouden: respect. Voor de mensen die gewoon moeten werken vandaag: een korte recap.

1. Titans willen Mariota dus écht

Lang was er sprake van dat de Titans de tweede pick in de Draft zouden verpatsen. Eerst waren de Browns een gegadigde, vlak voor aanvang waren de Eagles en Bears de belangrijkste kanshebbers. Het kwam er echter niet van, mede omdat headcoach Ken Whisenhunt het niet zo zag zitten in Jay Cutler, die daar de Bears als ruilwaar werd aangeboden (can you blame him?). Tennesse behield zijn plek en koos voor Marcus Mariota, de quarterback die met name de laatste dagen voor de Draft veel grote namen en experts achter zich schaarde. Een prima keuze, dunkt ons.

2. Jets mazzelen met Williams

Mede omdat de Titans dus voor Mariota gingen, was de beste speler van de Draft een prijs voor één van de ploegen daarna. Die kozen er echter voor om gaten in hun roster op te vullen en de, volgens velen, beste speler van de Draft links te laten liggen. Met name het feit dat de Washington Redskins zich niet waagden aan Williams, maar voor offensive lineman Brandon Scherff kozen, zorgde voor wenkbrauwen (niet vanwege de kwaliteiten van Scherff, die buiten kijf staan). New York verzaakte niet. Todd Bowles wist niet hoe snel hij het briefje in moest leveren. Het was niet direct een behoefte voor zijn ploeg, maar dit begint ondertussen wel een beangstigende goede defense te worden. Onder de bezielende leiding van Bowles, die van Arizona’s defense ook een elite unit maakte, wordt dit voor de AFC East offenses een pittige opgave.

3. Rams in hun nopjes met Gurley

Voor de Draft werd bekend dat één ploeg running back Todd Gurley als de beste speler op hun bord had staan. Dat bleken de St. Louis Rams te zijn. Voor de ploeg van Jeff Fisher was het dan ook geen moeilijke keuze toen Gurley (zoals verwacht) op het bord bleef staan tot de tiende plek. Vorig seizoen leek Tré Mason zich te ontpoppen als de feature back, maar zoals de zaken er nu voorstaan hebben de Rams volgend seizoen een two-headed monster in het backfield. Met Nick Foles als quarterback kan het wel eens een verrassend positief seizoen worden, offensief gezien.

4. Receivers zijn in trek

Zes in totaal gingen er in de eerste ronde van het bord. Amari Cooper (Raiders), Kevin White (Bears), DeVante Parker (Dolphins), Nelson Agholor (Eagles), Breshad Perriman (Ravens) en Phillip Dorsett (Colts) vonden een ploeg op de eerste dag van de Draft. Veel teams vulden hiermee overigens wel een zwakke positie. Met name de Raiders en de Ravens hadden echt een receiver nodig. De Colts hadden dat niet, maar hebben nu wel een wapenarsenaal waar je u tegen zegt. Zeker met de toevoeging van Frank Gore aan het backfield is Andrew Luck een gelukkige quarterback. Jammer dat ze geen offensive line hebben om hem te beschermen. Wie weet wat dag 2 en 3 ons brengen!

5. Browns go big

Met twee van de eerste twintig picks (12 en 19) konden de Cleveland Browns een hun slag slaan vandaag. Ze besloten wat beef op te halen. Met nose tackle Danny Shelton (153 kilo) en center Cameron Erving (142 kilo) haalden ze om precies te zijn 295 kilo aan beef binnen. Shelton vervult een enorme need voor de Browns, waar Erving zich als center Alex Mack moet scharen. De verwachting is echter dat Erving wordt omgeschoold tot guard of tackle, zodat Johnny Manziel nog een paar seconden langer kan twijfelen voordat hij een interception gooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *