Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Derde tenue 49ers: too little, too late…

De grootste draft-flater werd gisteren geslagen tijdens de Bud Light-draft party waar de San Francisco 49ers hun eerste 3e tenue in clubgeschiedenis presenteerde. Het zwarte outfit is niet origineel en simpelweg onlogisch voor de Niners. 

Waar de nabij gelegen Oakland Raiders bekend staan om hun zwarte shirts, dragen de rivalen uit Arizona ook al een 3e tenue in het zwart. De originaliteit is ver te zoeken bij de 49ers bij deze keuze. Stom is bovendien dat de nummers vol rood zijn. Niet echt leesbaar op afstand, zoals we in de Nederlandse competitie al zien bij de Panthers met hun blauwe cijfers op zwart. Niet fijn voor de stats-crew.

tweetraidersSowieso was een goud tenue veel logischer. De NFL maakt goud tot centrale kleur voor de komende Super Bowl. En laat het nu net zo zijn dat deze vijftigste Super Bowl het komende jaar in San Francisco wordt gehouden. Het enige goud in het hele tenue is het logootje van Nike. De Raiders hadden  hier vandaag direct een verlate 1 april-grap als twitter-reactie op (zie de afbeelding).

Ondanks dat ze zeggen dat zwart overal bij past, is een mismatch met de helm toch wel op zijn plaats. De hoofdbescherming is goud, met rood-wit logo en rood-witte streep afgemaakt met een grijze facemask. Niets zwarts… geen link, maar los zand in het geheel.

Maximaal twee keer dragen
Om de merchandise-verkoop te laten stijgen introduceren de NFL-teams de laatste jaren naast het thuis- en uit-tenue vaak ook nog een derde outfit. De broek heeft vaak nog een functie als onderscheidend alternatief ten opzichte van de tegenstander. Misschien dus dat we het komende jaar het traditionele rode thuisshirt nog afgekleed wordt met een zwarte broek. Het shirt mag je van de NFL maximaal twee keer per jaar dragen.

Waar Nike met het nieuwe tenue van de Browns positief verraste, is deze optie een regelrechte misser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *