Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dure gok Broncos voor Shane Ray

De Denver Broncos zien het goede in de mens Shane Ray. De ploeg ‘betaalde’ flink om vijf plaatsen eerder te mogen kiezen voor een speler die deze week voor een verkeersovertreding en het bezit van wiet werd aangehouden.

Shane Ray was voor zijn arrestatie een speler om in potentie in de eerste 16 picks gekozen te worden. Zijn aanhouding deed hem geen goed. Toch waren de Broncos bang dat hij op plek 28 niet meer beschikbaar zou zijn. Ze ruilden niet alleen hun 28ste pick voor de 23ste pick van de Detroit Lions. Ze gaven er ook een vijfde ronde keuze van dit jaar én het volgend jaar voor. Daarmee zijn we er nog niet. Ze ‘gunnen’ hun guard/center Manny Ramirez ook een comeback bij de ploeg die hem in 2007 kozen in de draft.

Daarmee verliest Peyton Manning de speler die hem de bal aangaf voor iedere play. Ramirez stond 43 van de 47 wedstrijden bij de Broncos in de basis. Niet zomaar iets om de eerste beschermer van de beste speler van je ploeg weg te geven voor een soft drugs gebruikende pass rusher. Shane Ray moet dus op zijn minst defensive rookie of the year worden om dit af te betalen. Nu maar hopen dat hij niet nog een keer betrapt wordt met een zakje wiet, want dan zal hij volgens de wetten van de NFL geschorst worden.

Gisteravond was alles nog koek en ei tussen Shane Ray en commissioner Roger Goodell op het podium.

En Gregory en Collins dan?
Interessant is dat niemand zich gisteravond durfde te branden aan Randy Gregory en La’el Collins. De eerste genoemde pass rusher van Nebraska testte bij de scouting combine positief op marihuana. Het kostte hem een zekere keuze in de eerste ronde. Wie durft het op dag 2 aan? Hetzelfde geldt voor offensive lineman La’el Collins. Hij pakte donderdag zijn biezen in Chicago om zich thuis vrij te pleiten van betrokkenheid bij de moord op zijn ex-vriendin. Ook hij leek een zekerheidje voor dag 1. Nu is dag 3 misschien het hoogst haalbare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *