Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Running backs intrigeren Draftweekend

Omdat Todd Gurley (St. Louis Rams) en Melvin Gordon (San Diego Chargers) al relatief vroeg van het bord gingen op de eerste dag van de NFL Draft, bleven er twee ploegen ietwat gefrustreerd achter: de Dallas Cowboys en Arizona Cardinals. Beiden hebben een running back nodig en beiden hoopten stiekem op één van de bovenstaande sterren. Welke opties zijn er nog voor de teams en kunnen we in dat licht een blockbuster deal verwachten op dag 2? Een deal die op dag 1 uitbleef.

Wie running back zegt, zegt dit off season uiteraard Adrian Peterson. De enigszins gevallen ster van de Minnesota Vikings vindt dat zijn ploeg hem niet genoeg gesteund heeft in de moeilijke periode, maar in al zijn goedheid wil hij ze daar wel voor vergeven. Het enige wat ze hoeven te doen is zijn salaris voor 2016 te garanderen. Dat is volgens hem één van de manieren om te laten zien dat ook de Vikings vinden dat hij belangrijk is voor de ploeg. Het kamp Peterson heeft publiekelijk gevraagd om een trade, maar die toon lijkt te zijn veranderd. Het is nu niet verpatsen maar betalen.

Of de running back veel kaarten in handen heeft, is nog maar de vraag. De Vikings hebben al die tijd zijn wensen genegeerd en lijken ook nu hun eigen gang te gaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een ploeg ze op niet op andere gedachten kan brengen. Bijvoorbeeld de Dallas Cowboys. Vorig jaar leek de ploeg van Jason Garrett dichtbij een diepe run in de play-offs, maar met door DeMarco Murray te laten vervangen door Adrian Peterson kunnen ze nog eenmaal all-in gaat wat betreft een titel. Achter de sterke offensive line moet Peterson monsterscores kunnen neerzetten, net als Murray dat vorig jaar deed. De Cardinals lijken minder genegen te zijn om zoveel op te geven voor Peterson, maar vlak niets uit.

Wat voor opties zijn er op de positie, naast Peterson? De Draft van dit jaar heeft nog een aantal interessante opties. Tevin Coleman, Duke Johnson, T.J. Yeldon en Ameer Abdullah zijn allen prima backs en kunnen in de tweede en derde ronde van het bord gaan. Daarnaast lijkt Zac Stacy van de St. Louis Rams op de markt te komen. De rookie sensatie, die vorig seizoen een matig jaar draaide en Tre Mason voorbij zag komen, tweette ‘yikes’ nadat zijn ploeg gisteren Todd Gurley koos. Hij heeft zijn ongenoegen al laten blijken en wil nu weg. Met zoveel jonge talenten lijkt het vinden van een nieuw thuis echter een kansloze missie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *