Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tyron Vrede twijfelgeval voor Dutch Junior Lions?

Op 8 en 10 mei vinden in het Franse Pessac (een buitenstad van Bordeaux) de kwalificatieronden plaats voor het EK U19 Full Contact American football. De Dutch Junior Lions spelen in deze 4Nations kwalificatieronde tegen een oude bekende: Servie. De wedstrijd vindt op 8 mei plaats om 20:00 uur en in het Bougnard Football Stadion (capaciteit 500). Of hoofdcoach Marcel Meijerink kan beschikken over ster linebacker Tyron Vrede is maar de vraag.

Meijerink heeft begrepen dat linebacker Tyron Vrede naar verluidt geblesseerd is geraakt tijdens het Ace Performance Group trainingskamp van David Drane in Keulen. De linebacker zou naar een pass hebben gedoken en hierbij ongelukkig ten val zijn gekomen.

Het is niet duidelijk of de kwetsuur Vrede ervan gaat verhinderen om volgende week vrijdag mee te doen. De Dutch Junior Lions hebben zich het laatste weekend voor de wedstrijd opgesloten op een trainingskamplocatie in Almere om de laatste puntjes op de i te zetten. “Ik weet dat hij een blessure heeft opgelopen, maar de aard van de kwetsuur ken ik niet,” zo reageerde de hoofdcoach gisteravond. Of Vrede aansluit in Almere is nog niet bevestigd.

Lukt het de mannen van hoofdcoach Marcel Meijerink om te winnen van Servie, dan wacht op 10 mei een spannende finale tegen de winnaar van het duel Frankrijk – Italië. De winnaar van dit duel kwalificeert zich voor het Europees Kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *