Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders’ Joey Kraan komt met schrik vrij

Quarterback Joey Kraan van de Amsterdam Crusaders is gisteren tijdens de EFL wedstrijd tegen Allgau Comets niet ernstig geblesseerd geraakt. Onderzoek wees uit dat de meniscus van de spelverdeler geen schade heeft opgelopen en dat de Crusaders slechts te kampen heeft met een opgerekte binnenband van de rechterknie. Badalona Dracs komt hiermee niet in het gevaar voor de first-stringer (foto: Bob de Calonne).

Achter Kraan is er een verschuiving plaats gevonden voor de backup-positie. Wie gisteren de wedstrijd zag, werd in het vierde kwart opeens geconfronteerd met #22 Thomas de Waal. De tweedejaars speler nam het roer over van de geblesseerde Kraan in plaats van de gebruikelijke backup Claudio Bartolozzi. Offensive coordinator Pepijn Mendonca legt Gridiron uit: “We hebben met Claudio afspraken gemaakt, zodat hij zich volledig kan concentreren op zijn taak als wide receiver. Vandaar dat je gisteren Thomas in actie zag tegen Allgau.”

Wel houdt Mendonca een voorbehoud: “Uiteraard is het wel zo dat als Joey Kraan langdurig geblesseerd zou uitvallen, we moeten kijken waar Claudio het meeste waarde heeft voor het team. We hopen daar natuurlijk niet op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *