Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sven Janssen trots op ‘zijn’ vier Dutch Junior Lions

Vorige week berichtte Gridiron over de CSB Eagles, het highschool American football initiatief van Amsterdam Panthers speler Sven Janssen. Bij de bekendmaking van het roster van de nationale ploeg onder 19 uur, de Dutch Junior Lions, werd bekend dat de school maar liefst vier spelers in de vertegenwoordigende selectie heeft. Hoofdcoach Sven Janssen introduceert trots zijn pupillen.

Filip Bulic (16 jaar):
“Filip is van Servische afkomst. Hij is de aanvoerder van onze offensive line. Hij is iemand met een temperament, zodra hij op het veld staat. Dit zorgt ervoor dat hij niet opgeeft en altijd voor zijn teamgenoten opkomt. Zijn temperament is ook zijn grootste zwakte. Als hij eenmaal uit de tent is gelokt, kun je hem maar moeilijk kalmeren. Vreemd genoeg presteert hij dan optimaal, dus het enige waar je met hem voor moet vrezen is dat hij niet op de vuist gaat. Een groot voordeel voor de Lions is dat hij Servisch kan verstaan. Als de defense van Servië iets van plan is, kan hij de boodschap onderscheppen.”

Derick Ost (16 jaar):
“Derick met 120 kilo is hij de grootste lineman van de Eagles. Hij heeft zelf nog niet door hoe krachtig hij is. Het is een O-liner met de praatjes van een linebacker. Hij wil graag het beste uit iedereen halen. Dit is ook zijn zwakte. Door te veel op een ander te letten kan hij zijn taak minder goed uitvoeren. Als hij leert meer vertrouwen te hebben in anderen zal hij 100% een plekje kunnen krijgen op een JC of college.”

David Cole (15 jaar):
“Hij is waarschijnlijk de beste safety die ik ooit heb gecoached. Hij kan plays uitstekend lezen en trapt niet snel in een fake. Hij is de beste in tackling en leidt op dit moment de AFBN met de meeste solo tackles. Hij denkt constant na over wat er de volgende play kan gebeuren. Dit is ook zijn grootste zwakte. Als hij teveel anticipeert, zal hij het zichzelf te moeilijk kunnen maken.”

Ignicious Agyemang (17 jaar):
“Ignicious is een ruwe diamant. Hij staat op dit moment D-line, maar is duidelijk een linebacker. Dit staat hij dan ook bij de Lions. Hij is van oorsprong een voetballer en dat is duidelijk te merken aan zijn motoriek. Zijn mindset is zijn grootste zwakte. Zodra hij verder kan denken dan de huidige play en kan anticiperen wat er de volgende play kan gebeuren, zal hij heel gevaarlijk worden.”

De Dutch Junior Lions spelen 8 mei aanstaande de belangrijke interland tegen Servië. De wedstrijd begint om 20 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *