Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills en Dolphins voorop in jacht op Collins

Niet alleen de politie heeft met undrafted free agent La’el Collins gesproken. Ook Bills’ hoofdcoach Rex Ryan was maandagavond toevallig in Baton Rouge voor een gesprekje. De jacht op deze oorspronkelijk 1e ronde prospect is geopend.

De autoriteiten in Baton Rouge lieten maandag weten dat La’el Collins alle vragen netjes heeft beantwoord omtrent de moord op 24 juli op zijn vermoedelijke 29-jarige ex-vriendin Brittany Mills en zoontje Brenton (die nog wel ter wereld werd gebracht in het ziekenhuis, maar een week later overleed). De politie laat weten dat ze hem ‘nog altijd niet als verdachte’ zien.

Zijn betrokkenheid bij deze zaak zorgde er wel voor dat hij niet zoals verwacht werd in de 1e ronde van de draft werd gekozen. Sterker nog hij werd helemaal niet gekozen. De offensive lineman van LSU gaf eerder aan dat hij in dat geval mee wilde in de ‘Supplemental Draft’ of opnieuw mee wilde in de draft van 2016.

Beide opties werden afgewezen door de NFL en dus mag Collins als undrafted free agent zijn route naar de NFL vervolgen. Iets dat hem flink veel geld gaat schelen, maar wel de vrijheid geeft om te tekenen bij ieder team in de NFL. En voor de NFL-teams is hij een koopje als talentvolle potentiële basisspeler. Volgens zijn advocaat hebben bijna alle NFL-teams naar hem geïnformeerd. Veel durven nog geen harde afspraak in te plannen. Dit in tegenstelling tot de Bills die maandagavond met hem spraken en de Dolphins die dinsdagochtend met hem samenkomen. Meer gesprekken met andere team gaan volgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *