Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mercilus krijgt toch contractverlenging in Houston

Whitney Mercilus blijft bij de Texans. Eerder maakte ze in Houston bekend dat de franchise niet de optie van het vijfde jaar van zijn rookie-contract lichtte. Inmiddels is bekend waarom. De linebacker tekende namelijk bij voor vier jaar.

Waar Bruce Irvin bij de Seahawks nog over de emmer ging op social media dat zijn optie niet werd gelicht, daar werd het geduld van Mercilus beloond. De linebacker die in drie seizoen op één na alle wedstrijden speelde en daarin 18 sacks maakte, is een belangrijke spil in de verdediging bij de Texans. Een groep waar het volgend jaar knokken is om wie de sacks maakt, met onder meer J.J. Watt, Jadeveon Clowney, Vince Wilfork en Brian Cushing.

Mercilus krijgt over de vier jaar 26 miljoen dollar bijgeschreven, waarvan dik 10 miljoen gegarandeerd is. Het geduldige handtekening was er ook eentje die 5,25 miljoen aan tekengeld waard was. Soms is het slim om je emotionele eerste reactie even in te slikken. Whitney Mercilus is zijn ‘volwassen’ contract zeker waard als hij geen ‘rookie-mistakes’ meer maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *