Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oorlogsheld als rookie bij de Seahawks

Binnen een jaar nadat hij in de bergen van Afghanistan vocht in het Amerikaanse leger, tekende Nate Boyer (Texas Longhorns) een NFL-contract als undrafted rookie free agent. Als onderdeel van de Groene Baretten kreeg hij meerdere onderscheidingen, waaronder de Bronze Star. Nu  hoopt hij een NFL-speler te worden op 34-jarige leeftijd.

Als 23-jarige zag hij beelden van de genocide in Darfur (Soedan) en besloot naar Afrika te vliegen om vluchtelingenwerk te doen.  Hij zag echter in dat hij meer tegen dit oorlogsleed kon doen door ten strijde te trekken en zo sloot hij zich aan bij de Army Special Forces. Na een zware training kwam hij terecht in Irak, waar hij het Iraakse leger trainde en met hen meevocht. Hiervoor kreeg hij onder meer de Bronze Star-onderscheiding.

Longsnapper ambities
Toen de uitzending naar Irak erop zat besloot hij als 27-jarige te gaan studeren. Daarbij hoorde volgens hem ook het spelen van college football, ofschoon hij daarvoor nog nooit actief American Football had gespeeld. Hij besloot zich in te schrijven bij Texas, omdat de Texas Longhorns toen als nummer 1 gerangschikt stonden en hij bij het beste team voor zijn kansen wilde gaan. Bij Texas waren ze wild van zijn verhaal. Ze lieten hem iedere wedstrijd de vlag dragen voor het team uit en hij mocht af en toe op special teams meespelen.

Boyer wilde echter meer en toen de bestaande long snapper afstudeerde, gaf hij aan dat hij de nieuwe long snapper wilde zijn. Hij nog nooit één bal ‘gesnapt’. Hij beloofde zijn coach de hele zomer te trainen. Niet thuis, maar in Afghanistan waar hij als reservist de hele zomer meevocht en tussendoor zijn skills als longsnapper trainde.

Volgens het Hollywood-script dat er ongetwijfeld komt, werd Nate Boyer de vaste long snapper bij de Texas Longhorns. In drie seizoenen maakte hij geen enkele fout en iedere zomer ging hij terug naar Afghanistan voor zijn ‘zomerbaantje’.

Volgende uitdaging: NFL
Zijn militaire dienst zat er in februari officieel op en dus was het volgens Boyer tijd voor een nieuwe uitdaging. Speler worden in de NFL. Hij vind zichzelf te klein (5-11, red.) te oud en te langzaam om gekozen te worden in de draft. En dus startte zijn kansen zaterdag nadat de draft was afgelopen als undrafted rookie.

Al snel werd hij gebeld door de Seattle Seahawks. Boyer had bij een aantal teams workouts gedaan en gesprekken gehad, maar niet bij Seattle. De organisatie had zelfs in maart nog long snapper Clint Gresham een 3-jarige contractverlenging gegeven. Toch wil Nate Boyer voor zijn kansen gaan. Zijn verhaal toonde al meerdere overwonnen uitdagingen. Hoofdcoach Pete Carroll is positief en liet weten een zwak te hebben voor harde, competitieve kerels die tegenslagen weten te overwinnen.

Zoals gezegd… als Nate Boyer erin slaagt trainingskamp te overleven als één van de laatste 53 spelers dan zal een Hollywood-regisseur de volgende zijn die belt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *