Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voormalig bondscoach onder indruk van Jim Criner

Footballcoach Jim Criner gaf de afgelopen twee dagen een Heads Up Football Clinic. De voormalig kampioenencoach van onder andere Boise State (NCAA 2x) en Scottish Claymores (NFL Europe) was in Amersfoort voor een primeur: het was de eerste sessie in Europa en hiermee een kickoff voor een focus op veiligheid van de American footballsport.


Voormalig bondscoach Ronny Ramsodit was bij de clinic aanwezig en was onder de indruk: “Ondanks de lage opkomst was het overweldigende ervaring om een coach met zoveel ervaring bezig te zien. Zijn passie voor football was voelbaar voor iedereen.”

De clinic van Criner bestond uit drie sessies. In de eerste sessie ging de aandacht vooral uit naar veiligheid, materiaal en verantwoordelijkheid, terwijl in het tweede gedeelte werd ingezoomd op fundamentals en techniques. In de slotsessie ging het voornamelijk over gedrag: de attitude, de training en leadership die nodig zijn om football op een veilige manier te spelen.

Ramsodit was vandaag bij clinic aanwezig met zijn nieuwe teamgenoten. De teamleider van Europees kampioen Jong Oranje U13 en U15 flagfootball is sinds kort onder dak als jeugdcoach bij de Utrecht Dominators Cadets. Hij gaat daar de rol van offensive coördinator invullen. “Het is een compleet nieuwe uitdaging,” aldus Ramsodit. “Maar ik begin er met veel plezier aan. Het was bijzonder om in de kennis van Jim Criner te delen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *