Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belgian Bowl XXVIII wordt een ‘All American Sports Day’

In 1995 wordt het Belgisch Kampioenschap American Football omgedoopt tot ‘de Belgian Bowl’. Elk jaar sinds dan (met een uitzondering in 2003) werd er een finale gespeeld om te beslissen wie zich kampioen van België mocht kronen. De 28e editie van deze prestigieuze strijd rond het Belgisch kampioenschap zal doorgaan op 27 juni in Puyenbeke Stadium in Sint-Niklaas.

De eerste Belgian Bowl: Belgian Bowl VIII was een kleine gebeurtenis. Elk jaar is het evenement verder gegroeid. In 2011 maakte de organisatie een grote sprong voorwaarts door het BBOC (Belgian Bowl Organising Committee) op te richten. Waar de Belgische finale in voorgaande edities kon rekenen op een 300 a 400 toeschouwers slaagde de BBOC er in 2011 in om de kaap van 1000 supporters te overschrijden. In 2015 is er besloten om opnieuw een stap vooruit te zetten en de organisatie van Belgian Bowl XVIII over te laten aan Basc-online. Dominique Vink, de zaakvoerder van Basc-Online, hoopt door de formule te veranderen en het evenement naar Puyenbeke Stadium in Sint Niklaas te verhuizen een sprong te maken van een 1000-tal toeschouwers naar 3000.

De Belgian Bowl zal vanaf heden niet meer op zichzelf staan. Basc-online heeft er voor gekozen om er dit jaar een heuse All American Sports day van de te maken met baseballtornooien, een slowpitch wedstrijd, een strong man challenge met Jimmy Laureys de sterkste man van België, een American Village met muziek en versnaperingen. Als hoogtepunt van de American sportsday is er om zeven uur ’s avonds Belgian Bowl XVIII gevolgd door een afterparty.

Dagtickets waarbij u toegang krijgt tot al deze activiteiten zijn te verkrijgen via basc-online.be en belgianbowl.be. De Belgian Bowl zelf zal de dag nadien verschillende malen uitgezonden worden op Sporting Telenet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *