Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

LeSean McCoy noemt Chip Kelly een racist

LeSean McCoy kon niet wachten om Philadelphia te verlaten en is nu op zijn plek in Buffalo. In plaats van over zijn nieuwe ploeg te praten, heeft hij echter nog een rekening te vereffenen bij de Eagles, zo lijkt het. McCoy lijkt in de nieuwe ESPN The Magazine zijn voormalige coach namelijk een racist te noemen.

In april liet de running back zich al ontvallen dat Chip Kelly geen respect heeft voor zijn sterspelers, maar daar doet hij nu een schepje bovenop. “Onze relatie was nooit geweldig. Ik had het idee dat ik hem altijd respecteerde als coach. Ik denk dat dat de manier is waarop hij zijn team leidt. Hij wil volledige controle. Je ziet hoe snel hij al zijn goede spelers loosde. Zeker al de goede, zwarte spelers. Daar wilde hij het snelst vanaf. Dat is de waarheid. Er is een reden… Het is moeilijk om uit te leggen. Maar er is een reden dat hij als eerst alle zwarte spelers – de goede – op die manier loosde.”

Wow. Dit is niet alleen een sneer naar zijn headcoach, maar ook naar zijn voormalige ploeggenoten van de Eagles. McCoy wil duidelijk laten merken dat het gaat om zwarte spelers en dat het alleen gaat om de goede, zwarte spelers. Oftewel, als je er geen bal van kunt, mag je blijven van Kelly. Het zijn aantijgingen die wel eens voor flink wat ophef kunnen gaan zorgen in het huidige klimaat van de VS, waar een aantal incidenten met onbewapende zwarte jongeren de gemoederen hoog op laten lopen.

Hij herhaalt een paar keer dat het ‘moeilijk uit te leggen is’, maar McCoy wordt ongetwijfeld in de komende dagen om opheldering gevraagd over zijn uitspraken. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *