Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kamp Brady is klaar voor fittie

Tom Brady ligt onder vuur. De quarterback van de New England Patriots wordt er van verdacht iets te hebben geweten van de ongure praktijken van materiaalmannen van zijn ploeg. #DeflateGate is het gesprek van de dag, maar in Boston leggen ze zich niet zonder slag of stoot neer. Een statement van Brady’s agent, Don Yee, benadrukt dat.

Terwijl iedereen in en rond de NFL schande spreekt van onder andere Brady’s acties, zijn kritische lezers niet bepaald overtuigt van Ted Wells’ werkje. Het lijkt wel erg veel giswerk en conclusies trekken op basis van aannames. In Boston zijn ze in ieder geval niet te spreken over de werkwijze van Wells en daarom zijn ze klaar om het gevecht aan te gaan. Een statement van Brady’s agent geeft alvast een voorzet. “Het rapport van Wells is, met alle respect, een significante en enorme teleurstelling. Het achterhouden van belangrijke feiten en antwoorden duidt erop dat de onderzoekers eerst een conclusie hebben getrokken, voordat men de zogenaamde feiten erbij heeft gezocht.” Een doodzonde voor elke onderzoeker en dus een flinke aanklacht.

Het statement van ongeveer een A4’tje gaat verder en vertelt hoe Brady bijna een volledige dag met de onderzoekers heeft gepraat, maar dat van dat testament nauwelijks iets terug te vinden is. Bovendien vond Yee, die zelf aanwezig was bij het interview met Brady, dat de onderzoekers heel weinig over football wisten. Volgens hem was het, vanwege de relatie tussen het bedrijf van Wells en de NFL, geen onafhankelijk onderzoek en zijn veel aannames heel makkelijk te weerleggen. “Dit rapport behelst significante en tragische fouten en het is algemeen bekend in die wereld dat rapporten als deze over het algemeen geschreven worden ten gunste van de aankopende partij.” Partijdigheid, dus.

Brady en zijn agent volgen met dit statement in de voetsporen van Robert Kraft en de Patriots, die gisteren al lieten weten niet tevreden te zijn met het rapport. Terwijl sommigen al roepen dat Brady een schorsing moet krijgen en de afgelopen Super Bowl opnieuw besmeurd is, zijn anderen van mening van het rapport van Wells helemaal niets hard kan maken en alleen op basis van waarschijnlijkheden en aannames conclusies trekt. Wordt onwaarschijnlijk vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *