Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wimbley met pensioen zonder playoffs

Titans linebacker Kamerion Wimbley twitterde vandaag dat hij met pensioen gaat. Na negen jaar in de kelder van de NFL zonder één playoff-wedstrijd gespeeld te hebben, kiest hij voor zijn familie. 

Enerzijds zullen de Tennessee Titans balen dat hun ervaren basisspeler stopt ná de draft. Niet dat ze quarterback Mariota dan niet hadden gedraft, maar wellicht wel eerder een outside linebacker dan ronde 6. Anderzijds verliezen ze wellicht hun kryptonite. Want daar waar Wimbley speelde werd in ieder geval nooit de playoffs gehaald. In het positieve statement van Titans GM Webster klinkt dus vooral de opluchting door.

Individueel was het allemaal best aardig. Wimley speelde 123 wedstrijden in de NFL, maakte 442 tackles en 53,5 sacks. Nooit genoeg voor een Pro Bowl uitverkiezing dat wel, maar verdienstelijk wel. Helaas is American Football ook een teamsport en behaalde hij ook geen collectief succes in vier seizoenen bij de Cleveland Browns, twee bij de Oakland Raiders en drie bij de Tennessee Titans.

Het collectieve succes gaat hij nu in de privésfeer realiseren. Wimbley wil niets meer missen van zijn vrouw en twee dochters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *