Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Junior Lions delven onderspit tegen Servie

De Dutch Junior Lions hebben vanavond met 0-3 verloren van Servie. De ploeg kon aanvallend geen vuist maken, maar was door toedoen van playmakers Chavildo van Ommeren en running back Edyon Batta toch nog bij machte spectaculaire momenten op de highlight film te krijgen.

Dutch Junior Lions probeerde de Servische tegenstander vooral over de grond te pijnigen. Dat lukte aardig, waarbij Batta (5 runs voor 35 yards) en Shawn Hendrix (4 rushes voor 27 yards) het meest gevaarlijk waren. In totaal rende de Nederlandse equipe voor 117 yards, maar kon het nimmer een vuist maken op offense.

De enige keer dat Nederland gevaarlijk dichtbij kwam, was dat vanwege een fake punt van Van Ommeren. De aanval was echter geen lang leven beschoren, omdat daarna een rumble werd opgegeven aan de rood-witte opponent.

Nederland verloor running back Shawn Hendrix aan een blessure. De wide receiver van Amersfoort Untouchables werd naar het ziekenhuis vervoerd met ogenschijnlijk nekletsel.


Lees voor meer detail ons live blog:

20:00 De wedstrijd is vroeger begonnen dan verwacht, maar dat heeft de Nederlanders er niet van weerhouden om de eerste aanvalsgolf van de Serviers af te slaan.

20:02 Edyon Batta heeft net de eerste first down van de Nederlanders op het bord gebracht, met een indrukwekkend sweep over de linkerkant van het veld. Meer dan dat kreeg de equipe van Marcel Meijerink niet voor elkaar. Punt.

20:08 Geordy Leito vernielde net de running back van Servie, maar niet nadat hij 15 yards verder was. Servië nu op de helft van Oranje. Tweede kwart aangebroken.

20:13 Pile-drive van de running back van Servie. Na slordig tacklewerk van de Oranje verdediging, krijgt deze loper een tweede adem en loopt voor een first down. Nu in de redzone.

20.15 Servie wil er voor gaan op vierde down, maar Nederland signaleert voor een timeout. Op de poging krijgt Nederland onverwachte steun van de offensive line van de Oostblokkers. False start. Servie moet daarom genoegen nemen met een fieldgoal. En die gaat tussen de palen: 0-3.

20:21 Nederland krijgt de bal diep in eigen gebied. De eerste play is een option play van quarterback Jasper Mulder, maar die strandt onder een hoop Serven.

20:23 Na enkele lange runs van Shawn Hendrix zijn de Lions uit de gevarenzone. De back van de Untouchables brengt ze richting midfield. Door enkele penalty’s blijven ze daar onverrichterzake rondhangen. Edyon Batta doorbreekt het stilzwijgen met een 14-yard run.

20:32 Coach houdt hierna van een gokje en gaat ervoor op een vierde poging. Dat mislukt. Jasper Mulder wordt opgejaagd en gooit een incompletion.

20:33 Twee Amsterdam Crusaders maken hierna mooie stops. Chavildo van Ommeren is hierbij een highlight. Hij swat een pass in de endzone. Even doorna doorzien de Junior Lions een trick play van de Serven, waardoor ze een stuk terug worden geworpen.

20:36 Jasper Mulder krijgt de bal hierna terug op downs, maar gooit de eerstvolgende play meteen een pick. De interception heeft geen verdere gevolgen. De referees fluiten voor de rust.

20:51 De Serven beginnen de tweede helft met een korte kickoff. Deze wordt bijna door de tegenstander veroverd. Gelukkig gaat de bal out of bounds. Nederland doet zichzelf hierna geen plezier met twee penalty’s.

20:56 Na loop en screenwerk lijkt Nederland te gaan punten. Een fake van Chavildo van Ommeren verbaast echter vriend en vijand, waardoor de Nederlanders opstomen naar de 25 yard lijn van de Servische endzone.

21:00 Het noodlot slaat toe als quarterback Mulder een toss naar running back Batta niet goed geplaatst krijgt. De fumble wordt veroverd door de vijand.

21:03 Een monstertackle van Tyron Vrede, die volgens PickSix niet meedeed. Chavildo van Ommeren redt hierna wederom het Oranje luchtruim, door een diepe pass onschadelijk te maken. De Serven punten.

21:06 Ondertussen is Jim Hollart van de Dominators in de game gekomen op de quarterback positie. Edyon Batta gaat airborne, hurdled op mooie wijze over een verdediger en sprokkelt vijf yards bij elkaar. Op vierde down moeten de Nederlanders echter de bal weer opgeven.

21:13 Een sack van Amsterdam Panthers Edu Brooke schopt een potentiële aanval van Servie in de war. De punt return wordt hierna gemuffed door Shawn Hendrix, maar de refs stellen vast dat hij werd gehinderd tijdens een fair catch. Hendrix moet zijn duik naar de bal bekopen met een blessure.

21:23 Na een onderbreking van een kleine tien minuten zien wij de Franse bondscoach Patrick Esume. Met een Hamburg Seadevils shirt aan. Get a grip on yourself. Op het veld werkt men aan het herstel van Hendrix. Volgens een bron heeft hij vermoedelijk nekletsel opgelopen.

21:36 Shawn Hendrix is net met een stretcher het veld afgetild. Wij wensen hem sterkte en een voorspoedig herstel!

21:39 Na de blessure heeft Dutch Junior Lions moeite weer in het spel te komen. Batta wordt voor terreinverlies genaaid en de quarterback vindt bijna een defensive tackle voor een onderschepping.

21:41 Van Ommeren lijkt de dag te redden met opnieuw een fake punt. Zijn megalange terreinwinst wordt echter teniet gedaan door een illegal procedure bij de offense.

21:47 De aanvallen stranden en er ontspint zich een zenuwachtig spel rond het hart van het spel. Zowel Servie als Nederland punten. Servie krijgt de bal terug met nog twee minuten op de klok.

21:53 Een lange run van de rood-witte brigade (nee, niet de Crusaders) wordt gelukkig teruggeroepen door een penalty. Wil Dutch Junior Lions nog iets doen deze wedstrijd, dan moet de bal nu bij de Oranjes terugkomen.

21:55 Nederland stopt de run en pakt een timeout. Serven druipen af naar de zijlijn voor strategisch overleg.

21:57 Als offensive coördinator zou je nou toch graag aanspraak willen maken op Van Ommelen, maar die doet zijn ding aan de zijlijn. De eerste pass van Mulder (hij is weer terug in het veld) gaat nergens heen.

21:58 Een wanhoopspoging van Mulder valt tussen twee aanvallers en twee verdedigers. Game, set, match voor de Serviers. Speelt hierdoor zondag tegen Italie. Die ploeg verloor vanmiddag keihard van gastheer Frankrijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *