Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles geeft Falcons lesje efficiency

Zelfs na de verloren partij van de Arnhem Falcons tegen de Alphen Eagles twee weken geleden, blijft de formatie uit Gelderland fier de league aanvoeren in aanvalsimpulsen. De Arnhemmers vergaren meer dan een half footballveld per wedstrijd meer aan yards dan regerend kampioen Alphen Eagles (foto: Cherie Photography).

De ploeg van Martin Doomen zet bijna 300 yards per wedstrijd om scoort hiermee 25,3 punten per wedstrijd. Ze krijgen hierbij wel een lesje in efficiency van de Eagles. Alhoewel de Eagles gemiddeld minder yards ‘maken’, hebben ze qua output wel meer punten om op te bogen (25,3 om 28,7).

De Eagles lijken daarom nog steeds het meest complete team in de AFBN, zeker omdat ze verdedigend hun mannetje staan. De Eagles geven bijna geen yards op aan de verdedigende zijde van de bal, maar worden dit weekend pas echt getest door stoomlocomotief Kevin Wesseling en een gekroonde offensive line. Na dit weekend weten we dus of ze ‘for real’ zijn.

Statistisch gezien valt het onvermogen van de Amsterdam Panthers om de bal te verplaatsen het meest op. De cijfers geven hierbij wel een vertekenend beeld. Juist de wedstrijden die door de ploeg uit Amsterdam werden gewonnen, zijn niet meer compleet terug te vinden op tape.

Kijk hier voor de complete teamstats na competitieronde 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *