Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: Week 7

De eer van de AFBN Gear4Teams Player of the Week Award valt deze week niet ten deel aan een individu. De unit die vandaag bij ons in de prijzen valt, wist als een goed-geoliede machine de tegenstander tot wanhoop te drijven met 343 rushing yards over de grond. Zij domineerden op zondag 26 april tegen de Lightning Leiden: de offensive line van de 010 Trojans.

De offensive line van de groen-witte formatie zorgde ervoor dat running back Kevin Wesseling tegen Lightning Leiden uit kon halen voor 245 yards en drie touchdowns. Ook quarterback Leroy ter Haar deed een duit in het zakje met meer dan 70 rushing yards. Wesseling steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “De offensive line is mede verantwoordelijk voor de goedlopende running game. Ik vind dat ze zeker grote stappen hebben gemaakt de afgelopen seizoenen. Het is een goede mix van ervaren jongens en jonge gasten. Offensive coordinator Wouter van den Boogaard gaat deze lijn zeker nog beter maken.”

Offensive lineman Kenny Verlaan onderstreept de woorden van de skill player. “Dat wij als offensive line beter zijn geworden heeft te maken met het systeem dat wij spelen en voornamelijk de begeleiding en coaching. Zij hebben ons de fundamenten bijgeleerd waar nodig en vooral geleerd hoe wij als een unit moeten opereren. Niet alleen de offensive line heeft goed gespeeld, maar ook de rest van de Trojans. Daardoor hebben we tegen Leiden eindelijk kunnen laten zien waar we toe in staat zijn.”

Offensive coordinator Wouter van den Boogaard is trots op zijn troepen: “Deze offensive line is erg trouw in trainingsopkomst en werkt al sinds oktober week in, week uit aan zichzelf om vooruitgang te maken. Onze line is undersized en moeten het hebben van een perfecte executie in de uitvoering van de schemes. Deze uitverkiezing is een mooi signaal dat ze op de goede weg zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *