Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Van der Neut opvallende aanwezige in topscorerslijst

Een van de meest opvallende namen op de topscore-lijst van de AFBN Eredivisie is die van Frank van der Neut. De kicker neemt per wedstrijd gemiddeld 5,17 punten voor rekening. Hij is de enige kicker in de Top 10-lijst, die voor de rest louter is samengesteld uit running backs en wide receivers. En quarterback Maurice Tielen. Van der Neut trapte al 19 extra points tussen de palen. Tevens was hij goed voor vier fieldgoals.


De lijst met topscorers wordt sinds deze week aangevoerd door Kevin Wesseling. Zijn uitspatting met drie touchdowns en drie two-point conversions tegen Lightning Leiden schoot hem naar ‘the top of the board’. Met 9 punten per wedstrijd leidt hij dit klassement.

De league leading rusher moet het wel erg bont maken wil hij de league rusting titel nog mislopen. Wesseling heeft drie footballvelden voorsprong op nummer twee, Endy Evenwel.

Op het gebied van receivers is het gelukkig spannender. Alhoewel geen enkele quarterback in de Top 5 een completion percentage boven de 48% heeft, zijn er enkele receivers die het goed toeven vinden op de Nederlandse velden. Nick da Costa leidt de AFBN Eredivisie in aantal catches en vergaarde yards, maar voelt in beide categorieen de hete adem van Amir Anches in de nek (20 om 25 catches en 360 yards om 363)

Kijk hier naar de league leaders van de AFBN in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *