Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing 010 Trojans – Alphen Eagles

Wie denkt dat deze wedstrijd een makkelijke wordt voor de Trojans zou wel eens bedrogen uit kunnen komen. De mannen uit Rotterdam komen weliswaar met veel vertrouwen van een monsterzege op Leiden Lightning, maar de wedstrijd tegen de regerend kampioen Alphen zal toch wat lastiger kunnen worden dan gedacht.

De Trojans, die vriend en vijand verrassen in de AFBN, hebben drie van hun zes wedstrijden weten te winnen. Dit deden de Rotterdammers vooral dankzij een ijzersterke running game. In de afgelopen drie wedstrijden werd ruim 500 yards binnen gesprokkeld over de grond. Over het hele jaar gezien staat de teller zelfs boven de 1000 yards.

Running back Kevin Wesseling is verantwoordelijk voor een krappe 750 yards. De jonge rusher maakt een break-out seizoen door. Maar credits gaan ook zeker naar de offensive line en offensive coördinator Wouter van den Boogaard. Het enige minpuntje aan de offense, is dat deze redelijk eenzijdig is. Door de lucht lukt weinig, dus de Trojans zitten vast aan de running game. En laat het stoppen van de run nou net de specialiteit zijn van de Eagles.

De defense van de Alpenaren laat slechts 84 yards per wedstrijd toe over de grond. De defense van de Eagles staat als een huis. De offense van Alphen is ook op dreef. Alphen zoekt het vooral in de passing game. In de laatste twee wedstrijden wist Richard Bouthoorn voor ruim 400 yards te gooien. Receiver Amir Anches leidt de Eagles met 360 yards voor het seizoen. Hij heeft duidelijk een chemistry met de spelverdeler opgebouwd.

De Trojans pass defense is nou niet om over naar huis te schrijven. De beste verdedigende strategie is dan ook om zoveel mogelijk de bal te rennen.  Wanneer Alphen de bal niet heeft, kunnen ze tenslotte ook niet scoren. Wie deze wedstrijd gaat winnen is ons een raadsel. Wij kunnen niet kiezen en laten de voorspelling graag over aan de internetexperts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *