Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans bezorgt Eagles hachelijke momenten

De Alphen Eagles hebben vandaag een wilde achtervolging in moeten zetten om de overwinning weg te houden bij de 010 Trojans. De Rotterdammers verbaasden vriend en vijand door in eigen huis een brutale 20-0 voorsprong te nemen bij rust. Uiteindelijk gingen ze na een spannende ontknoping alsnog met 26-34 de boot in.

Offensive coördinator Wouter van den Boogaard van de 010 Trojans baalt ervan dat zijn team de grote voorsprong niet kon consolideren: “De eerste helft was het duidelijk dat Alphen ons onderschatte. We konden en goede balans creëren op offense met passing plays en de sterke runs van Leroy en Wesseling.”

De wil om te winnen leek pas terug te komen bij Alphen toen 010 de kickoff return aan het begin van de tweede helft fumblede, waardoor de Eagles snel konden scoren. Van den Boogaard: “That turned a switch bij Alphen. Zij geloofden echt niet dat ze het nog om gingen draaien. Daar waren ze na de game ook heel eerlijk in.”

“Daarna hadden onze jongens moeite om door te schakelen. Op het einde kwam het nog bijna goed, maar de individuele klasse van sommige Alphen spelers maakte het verschil. Hoe je dit ook wendt of keert: het was een statement game van de Trojans. We hebben laten zien met de grote teams te kunnen wedijveren. Dit gaat ons richting het volgende seizoen alleen maar sterker maken.”

Alphen Eagles hoofdcoach Errol Zeefuik beaamt de punten van de offensive coördinator van 010 Trojans. “We begonnen de game totaal niet on point. Totaal geen focus en zeer slordig,” aldus de hoofdcoach, die naar eigen zeggen een woede-uitbarsting in de kleedkamer nodig had om zijn team weer in het gareel te krijgen.

Zeefuik hoopt dat zijn team van de fouten heeft geleerd. Volgend weekend wacht het sterke Kiel Hurricanes in de EFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *