Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hebben Seahawks een ‘vrouwenmepper’ gedraft?

Nieuwe getuigenverklaringen stellen dat Seahawks rookie Frank Clark wel degelijk zijn toenmalige vriendin in haar gezicht slagen heeft. Het brengt de regerend kampioen van de NFC in de verlegenheid, want ze verklaarden eerder zéker geen speler te zullen draften die vrouwen slaat. 

De Seahawks kozen Frank Clark in de tweede ronde van de draft ondanks zijn veroordeling voor huiselijk geweld. Ze zeggen zelf uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar het voorval en zien Frank Clark niet als iemand die vrouwen slaat. De Seahawks liggen daarvoor nu onder vuur omdat ze niet de juiste getuigen geïnterviewd zouden hebben.

Tijdens het trainingskamp van Seattle houdt Clark zelf de kaken stijf op elkaar. Daar waar hij als defensive end van Michigan in november gearresteerd werd voor het bewerken van de kaken van zijn toenmalige vriendin in hotelkamer. De vrouw moest zich met een gezwollen gezicht in het ziekenhuis laten behandelen, waar Clark volgens het politierapport bebloed was en onder invloed van het een en ander. Clark werd destijds door Michigan geschorst waar hij juridisch een schikking trof en onder meer een 25 weken durende cursus moest volgen omtrent huiselijk geweld.

Nieuwe getuigen
De medewerker van dienst in het hotel stelt nu dat Clark haar bedreigd heeft met de opmerking ‘Ik sla jou zoals ik haar heb geslagen’. Gevolgd door een bodycheckje met de schouder. Een vrouw uit de kamer naast die van Clark beweert dat de drie kinderen van de ex-vriendin huilend de kamer uitkwamen en riepen dat de vriend van hun moeder haar in het gezicht aan het slaan was. Verklaringen die haaks staan op de zienswijze van de Seahawks.

Vooralsnog blijft Seattle achter haar rookie staan, maar de bewijslast dat Frank Clark een ‘vrouwenmepper’ is neemt toe. En dan moeten de Seahawks toch handelend gaan optreden als ze ook achter hun statement willen blijven staan dat ze geen ‘vrouwenmeppers’ zouden draften. Ze kunnen nog altijd afstand doen van de rechten van Frank Clark. Iets dat in 1996 ook gebeurde toen de Patriots drie dagen na de draft afstand deden van Christian Peter. Zij hadden toen geen goed onderzoek gedaan naar diens gangen, waar Peter een strafblad bleek te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *