Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

14 NFL teams cashen voor militair eerbetoon

Militair eerbetoon hoort bij NFL-wedstrijden. Toch blijkt dit niet altijd voor de liefde van het vaderland te gebeuren. Veertien NFL teams ontvingen gezamenlijk miljoenen dollars aan belastinggeld van het Ministerie van Defensie om in te spelen op een stukje vaderlandsliefde. 

Over een periode van 2011 tot 2014 betaalde Defensie 5,4 miljoen dollar aan de Jets, Ravens, Bills, Bengals, Browns, Colts, Chiefs, Dolphins, Steelers, Falcons, Vikings, Packers, Cowboys en Rams. Het militair eerbetoon krijgt hiermee toch wel een ietwat wrange smaak. Niet voor volk en vaderland, maar gewoon voor harde euro’s.

De NFL-teams zien er het kwade nog niet meteen in. Ze zien het net als anders sponsoren dat ze speciale opties verkopen. Zo verwijzen de New York Jets naar het feit dat de New Jersey Army National Guard deze ‘zendtijd’ in het stadion koopt ten behoeve van recruitment en het tevreden houden van de huidige groep militairen. De marketing-afdeling van dit legeronderdeel onderschrijft deze lezing. De Jets stellen zelf dat ze ook geregeld geld doneren aan het leger. Zo gaven ze onlangs nog 1 miljoen dollar aan een stichting die aangepaste huizen bouwt voor militairen die door oorlogsgeweld thuis hulp nodig hebben.

Voor Senator Jeff Flake moet er hoe dan ook paal en perk gesteld worden aan dergelijke marketing uitgaven van belastinggeld. De vraag is wat de toegevoegde waarde is van zijn actie. Het militair eerbetoon had alleen maar winnaars: publiek trots, militairen trots, vaderlandsliefde omhoog. Die roze wolk maakt Flake wel een beetje kapot nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *