Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Scouts lovend over drie Dutch Junior Lions

Chavildo van Ommeren, Edyon Batta en Tonny Walvis hebben aan hun internationale avontuur in Frankrijk in ieder geval de erkenning overgehouden van scouts van de Dutch Lions, het nationale seniorenteam. Het drietal kreeg lovende kritieken van de grote jongens.

“We waren erg onder de indruk van de spelers,” aldus de scout. “Batta was snel, behendig en smooth door de line of scrimmage. Mijn zijn hurdle actie laat hij bovendien elusiveness zien. Van Ommeren leek op een sideline to sideline safety. Met zijn lengte heeft hij veel voordeel en zorgde hij voor menig pass breakups. Bovendien heeft hij het gogme dat je van een safety verwacht. Het was een plezier om hem in actie te zien.”

“Ook de #60 van de offensive line zag er goed uit. Hij speelde met een goede base en zag er promising uit voor wat je zo via een livestream kan zien. Wij gaan deze jongens zeker in de gaten houden en kijken hoe zij zich de komende jaren ontwikkelen. Er zit veel potentie in de groep, maar deze drie staken er zeker bovenuit.”

De Dutch Junior Lions speelden de afgelopen drie dagen twee wedstrijden voor het 4Nations toernooi. Doel was om een kwalificatie af te dwingen voor het Europees Kampioenschap. Nederland verloor twee keer en wist zich niet te kwalificeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *