Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brian Spapens krijgt zuurverdiende touchdown niet

Hij eindigde de wedstrijd met drie catches voor 15 yards, maar dat was niet het belangrijkste. Brian Spapens, tight end van Lightning Leiden, voelde zondagavond de support van zijn teamgenoten, de American football-spelers van Hilversum Hurricanes en de rest van footballminnend Nederland.

Na een indringende minuut van stilte voorafgaand aan het duel, wist de rest van de wereld wat hij allang wist: Leiden zou vandaag door het vuur gaan voor hem.

De statsline laat dat niet direct zien. Hilversum won met 0-40, na een 0-34 lead bij rust te hebben genomen. Hilversum Hurricanes running back Jurgen Joseph had, zo voorspelde Gridiron zondagochtend al, een grote game en liep voor twee scores en 121 yards. En quarterback Maurice Tielen was ‘his usual self’. Hij gooide meer dan 50% van zijn throws raak en deed dat naar zijn drie favoriete receivers. Daan Bording had hiervan het meeste profijt. Hij sprokkelde 76 yards bij elkaar en ving een touchdown.

Tot overmaat van ramp scoorde defensive end Christiaan van den Bosch van Hilversum op een fumble recovery voor een touchdown. Toch kon niemand in Leiden dat echt deren. Iedereen wilde een touchdown voor de speler die afscheid had moeten nemen van zijn vader.

Die touchdown kwam er echter niet. Leiden bleef op de hatelijke nul. Quarterback Dany Ortega zocht zijn teamgenoot op de laatste play, maar het mocht niet zo zijn. “Letterlijk op de laatste play liet ik de bal door mijn vingers glijden,” zegt Spapens. Hij voegt daar veelzeggend aan toe: “Dat was het moment dat ik ook even brak.”

Brian Spapens gaf zondag alles. Voor zijn vader en voor zijn club, die hem de komende weken keer op keer zal opvangen. Na elk verlies en na elke breakdown. Alleen het beste is Brian Spapens en zijn familie gegund.
Voor de stats, kijk je hier:
LIGHTNING LEIDEN – HILVERSUM HURRICANES MAY 10 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *