Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Coach Kiel Baltic Hurricanes weerlegt ‘Tape Gate’

Mele Mosqueda is zich van geen kwaad bewust. De running back coach van de Kiel Baltic Hurricanes kreeg vorige week verwijtende blikken uit Nederland, omdat hij bij andere Nederlandse teams naar gametape van de Alphen Eagles had gevraagd. Miscommunicatie, zo meldt hij. Kiel en Alphen treffen elkaar op 16 mei.

Mosqueda: “Ik wil graag stelling innemen dat wij niets onbehoorlijks hebben gedaan. Het is gebruikelijk om als coaches gamefilm uit te wisselen. Dat is een code tussen coaches om gelijkwaardige gametape met elkaar te ruilen. Als dat niet op gelijkwaardige voet gebeurt, dan kun je je contacten aanwenden om alsnog aan de tape te komen. Zo gaat dat in de GFL. We houden geen film achter om voordeel te behalen.”

Dat is volgens Errol Zeefuik ook niet hoe het is gegaan. Volgens Zeefuik kreeg Alphen film waar niet om was gevraagd.

Mosquada legt uit: “Ik heb niets achtergehouden voor coach Zeefuik. Ik heb hem alleen eerst de tape tegen Elmshorn aangeboden. Een week later bood ik hem, na onze game tegen Hamburg, ook de tape tegen New Yorker Lions en tegen Hamburg aan. Hij had daar toen geen interesse meer in, omdat hij al via onze live webfeed naar de wedstrijd had gekeken. Er is gewoon sprake van miscommunicatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *