Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kevin Wesseling gooit last van zijn schouders

010 Trojans running back Kevin Wesseling gooide zondag letterlijk de last van zijn schouders en verstomde daarmee de critici. De running back, die dit seizoen nog niet goed uit de verf was gekomen tegen een Top 3 verdediging, deed de Alphen Eagles verdediging pijn. Dat deed hij niet alleen lopend, maar ook gooiend. Wesseling kwam uiteindelijk tot 162 rushing yards. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Eagles een 100-yard rusher toelieten (foto: Maarten van Bergen).

Het lovende voorbeeld van deze potentiele league MVP was de run hieronder. Wesseling worstelde zich naar een terreinwinst van amper vijf yards, maar begon vervolgens met zijn benen te malen alsof het een lieve lust was. Met de halve Alphen verdediging op zijn rug deed de Trojan het onmogelijke. Hij voegde nog eens een yard of 15 toe aan de run. Hij gooide letterlijk de last van zijn schouders.

Of zoals offensive coördinator Wouter van den Boogaard het ingetogen zegt: “Kevin bewijst niet alleen een outside of the box tailback te zijn, maar waar nodig ook een echte powerback die de tough yards pakt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *