Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Nederlandse’ alleskunner Landi maakt indruk in Braunschweig

Uiteraard volgen wij van Gridiron de verrichtingen van onze Nederlandse jongens in het buitenland op de voet. Een grote afvaardiging van ‘Dutchies’ vinden we in Braunschweig, waar Chris Smith, Tom van Duijn en Francis Nouvi proberen door te breken bij de New Yorker Lions. Ze hebben daar echter gezelschap van een opvallende ‘Nederlander’ met veruit de meeste football-ervaring: Evan Landi. De tight end laat in Braunschweig mooie dingen zien, maar kan hij dat in de toekomst ook doen voor de Dutch Lions?

Vraag zijn Nederlandse ploeggenoten naar de persoon Landi en ze komen woorden tekort. “Evan is een wereldvent”, zegt Smith. “Hij heeft nul arrogantie, is altijd bereid om je te helpen en zorgt er altijd voor dat je je op je gemak voelt.” Het zijn mooie worden voor de passcatcher die zijn opleiding genoot aan de universiteit van South Florida. Bij die ploeg speelde hij naast tight end ook receiver en quarterback, iets wat ook in Duitsland van pas komt. Tegen Dresden moest Landi namelijk in actie komen als spelverdeler bij afwezigheid van de vaste quarterback Grant Enders. Winnen deden de Lions niet (de Monarchs wonnen met 27-26), maar het tekent de veelzijdigheid en het footballgogme van Landi, die vijftien van zijn twintig passes bij een ploeggenoot bezorgde voor 139 yards. Als tight end noteerde hij in de twee wedstrijden ervoor vijf catches voor 71 yards. Hij is nu al een belangrijke schakel in de ploeg, terwijl hij slechts één week van de voorbereiding meemaakte.

Pascal Matla, naast redacteur van Gridiron tevens actief als offensive line/tight end-coach van de Dutch Lions, is onder de indruk van Landi. “Hij is een Amerikaans/Nederlandse tight end, met de stijl van Jimmy Graham. Hij komt van South Florida, maar heeft onder contract gestaan bij de Tampa Bay Buccaneers en New England Patriots. Hij heeft een Nederlandse moeder, dus ook een Nederlands paspoort. Hij speelt momenteel de sterren van de hemel in de GFL.”

Het feit dat hij over een Nederlands paspoort beschikt is uiteraard een interessant gegeven, omdat het de deur openzet naar de Dutch Lions. Met zijn ervaring en niveau kan Landi een welkome versterking zijn voor de nationale ploeg. Wie twijfelt over of Landi wel Nederlands genoeg is, hoeft zich geen zorgen te maken, zegt Smith met een lach. “Hoe ik weet dat hij van Nederlandse komaf is? Hij is verliefd op mergpijpen. En hij houdt van gratis zooi zoals eten en merchandise, haha.” Van Duijn kan die Nederlandse trekjes van zijn teamgenoot beamen. “Haha, het klopt precies wat Chris zegt!”

Binnenkort lees je in Gridiron Magazine een uitgebreid interview met Evan Landi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *