Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

VIDEO: Magistrale eerste helft redt 010 Trojans niet

Alles zat 010 Trojans afgelopen zondag in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Alphen Eagles mee. Dat bleek al uit de eerste aanvalsserie van de Rotterdammers (foto: Maarten van Bergen).

Nadat ze de Alpenaren tot een punt hadden gedwongen, liepen ze na een tipped pass meteen de endzone in aan de hand van Jan Pecnik. De bal werd op de line of scrimmage geraakt en veranderde hierna zo van baan, dat de totale secondary van de Eagles zich in de luren liet leggen.

Daarmee was het nog niet gedaan met de lijdensweg van Alphen. Nadat een veelbelovende aanval van de Eagles werd afgebroken door een onderschepping van Richard Bouthoorn, trokken de Rotterdammers de goocheldoos open. Een halfback option pass van running back Kevin Wesseling eindigde in de handen van #86 Mark van Diepen. Wisseling maakte het karwei hierna af met een 5-yard scamper.

Wisseling bleef ook hierna een zeer constante dreiging voor Rotterdam, alhoewel de ploeg van geluk mocht spreken dat Alphen toen al niet de achtervolging inzette. Een fourth down pass in de endzone liet de receiver op schlemielige wijze uit de handen vallen, zodat balbezit aan 010 toebehoorde. Ook op deze drive was Wesseling opnieuw succesvol met een pass naar Van Diepen, die hiermee op de 1-yard lijn werd gespot. Weer mocht hij het karwei zelf afmaken. Wesseling eindigde de pot met meer dan 100 yards passing, terwijl Van Diepen met 155 receiving yards ook niet mocht klagen over deze Moederdag.

 

In de tweede helft zette de Alphen Eagles de opgelopen achterstand alsnog recht. Vanaf het allereerste moment tankte het vertrouwen uit een wonderbaarlijke fout op een kickoff return. Met twee touchdown passes naar Amir Anches en touchdown worpen naar Romano Vogels en Ananias Semedo zette de veldheer zijn fouten uit het eerste bedrijf recht. Een touchdown run van Danny van Brussel bracht Alphen uiteindelijk in veilige haven.

010 Trojans kwam in de slotseconden nog wel dichtbij, maar uitblinker Van Diepen kon de bal in de endzone niet vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *