Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie verwelkomt eerste 1000 yard passers

Maurice Tielen (Hilversum Hurricanes) en Richard Bouthoorn (Alphen Eagles) zijn de eerste quarterbacks die dit seizoen 1000 yards passing bereiken in de AFBN Eredivise. Tielen staat momenteel op 1086 yards, terwijl Bouthoorn de league aanvoert met 1111 yards. AJ Hobbelink staat op het punt om ook de mijlpaal te bereiken. Hij staat momenteel op 927 yards (foto Maarten van Bergen).

Voorafgaand aan de AFBN competitieronde voerde Tielen het klassement in passing yards nog aan. Hij gooide tegen Lightning Leiden voor 147 yards. Bouthoorn had een kunststukje nodig om de 1000 yards grens te bereiken. Zijn team stond bij rust met 20-0 achter en de quarterback van Alphen moest met de passing game aan de slag om de kastanjes uit het vuur te slepen. Dat deed de spelverdeler door in de tweede helft door met vier touchdown passes een waanzinnige prestatie neer te zetten. Bouthoorn gooide uiteindelijk 61% van zijn passes raak voor 350 yards en vier touchdowns, een zeldzaamheidje in de AFBN. De enige smet op zijn monsterouting waren de drie interceptions. Gridiron heeft natuurlijk wat highlights aan elkaar geplakt.

 

 

Voor de AFBN league leaders, klik je hier: AFBN 2015 League Leaders 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *