Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Feeley: ‘Brady was al fout in 2004’

Voormalig quarterback A.J. Feeley stelt dat Tom Brady al in 2004 rommelde met de ballen tijdens wedstrijden. De ‘zachte ballen-delinquent’ uit Boston zou destijds al illegaal geprepareerde ballen ingezet hebben. Geheel tegen de toenmalige NFL-regels. 

In 2004 moest bij wedstrijden nog verplicht van nieuwe NFL-ballen gebruik gemaakt worden. Feeley zag destijds zelf in een direct ontmoeting met de Patriots dat als Brady op het veld kwam, reeds gebruikte inspeelballen eveneens op de gridiron verschenen. Hijzelf kreeg vervolgens weer de hagelnieuwe exemplaren als hij zijn team het veld over moest dirigeren.

Feeley adresseerde het destijds bij zijn coaching staff en medespelers, maar zag dat hier verder niet veel mee gebeurde. Niet veel later (2006, red.) werd door de NFL, onder aanbeveling van Tom Brady en Peyton Manning, de regel overgenomen dat een team eigen geprepareerde ballen mag gebruiken in de wedstrijd. Uiteraard binnen bepaalde richtlijnen.

De uitspraak van Feeley is er eentje in een groeiend rijtje insiders die de kant van de NFL kiezen en het eens zijn met de schorsing van Tom Brady en boete én afgenomen draft picks voor de Patriots. Ook John Elway steunt de beslissing: “De integriteit van de NFL is nummer 1. Ik steun de commissioner voor 100%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *