Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants wint in redzone van Den Haag

Ondanks een hele vroege wake-up call, zijn de Groningen Giants niet in slaap gesust op bezoek bij Den Haag Raiders in Leiden. Op een zonovergoten dag won de ploeg, na enkele fraaie defensive stands, met 1 yard verschil van de Hagenezen. Het werd 13-6 en de wedstrijd eindigde op de 1-yard lijn van de bezoekers. Daarmee hebben de Giants de belangrijke home field advantage in de play-offs (21 juni, Groningen) weten vast te leggen.

Na een verdedigende pot, waarbij de bal over en weer ging, gebruikten de Giants uiteindelijk de beenbreuk van sterspeler Bart van Bezouw als ultieme motivatie om met de winstpunten uit Leiden weg te sneaken. Slechts twee plays nadat ‘de kleine generaal’ op een brancard het veld was afgereden, kon de quarterback van Groningen wide receiver Kirth Ramoutar vinden in de endzone.

De grote vraag hierna was natuurlijk hoe de Giants defense verder zou spelen zonder haar playcaller. Dat ging naar behoren. Ondanks dat de ploeg nog een touchdown moest toestaan aan de opdringerige gastheren, bleven de overige drie tripjes van de groen-gelen ongekroond. Zelf scoorden de Groningers nog een keer via receiver Rune en moest het in de laatste seconden toezien hoe de Raiders angstvallig dicht bij een score te komen.

De laatste yard bleek echter onoverbrugbaar. Zonder timeouts strandde het schip van de Hagenezen op de 1 yard lijn van de Noorderlingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *