Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Owners stemmen over vernieuwing ‘PAT’

De eigenaren van de NFL buigen zich volgende week over drie voorstellen om de ‘Point after Touchdown’ spannender te maken. Het extra punt wordt al zelden gemist en is misschien wel het minst aantrekkelijke aspect van de wedstrijd. 

Fans in het stadion of de camera’s in het stadion missen eerder de PAT dan de kicker zelf. In 2013 was het percentage 99,6% en halverwege het afgelopen seizoen stond het op 99,5%. In de eerste twee weken van de pre-season van 2014 werd al geoefend met een langere ‘Point After Touchdown’. Het verleggen van de bal van de 2 yard-lijn naar de 15-yards lijn verlaagde het percentage 94,3%. Al moet hierbij worden aangetekend dat in de pre-season ook kickers-op-de-proef mogen trappen die uiteindelijk het team niet eens halen.

Genoeg reden om een aanpassing te doen. De Patriots, Eagles en de Competition Committee doen ieder een voorstel waarover gestemd moet worden. Minstens 24 van de 32 eigenaren moeten vóór stemmen, om er een over te nemen tijdens de Owners-meeting in San Francisco volgende week. De kans is aannemelijk dat er eentje overgenomen gaat worden, want iedereen is die 99,5%-slagingskans wel beu:

  • De Patriots volgen de test van vorig jaar en stellen voor dat de kick vanaf de 15 yards-lijn wordt genomen en de 2-point-conversion vanaf de 2 yards lijn zoals dat nu al gebeurd.
  • De Eagles volgen de verschuiving naar de 15 yards, maar willen de 2 point-conversion naar de 1 yard lijn brengen. Daarbij vinden ze dat de defensie mag scoren als ze bij de 2-point conversion de bal veroveren en teruglopen naar de andere endzone.
  • De Competition Committee zegt het zelfde als de Eagles, maar behoudt de 2-points conversion op de 2 yards lijn. Of ze volgen de Patriots, maar dan dat de defensie mag scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *