Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Beckham Jr. jongste op Madden-cover ooit

Odell Beckham Jr. siert de nieuwe cover van Madden16. De receiver van de New York Giants kwam als winnaar uit de bus van de fan-verkiezing en wordt met zijn 22 jaar de jongste speler ooit op de voorkant van de populaire videogame. 

In de finale verkiezing versloeg Beckham Jr. Patriots tight end Rob Gronkowski, waar eerder in de week halve finalisten Antonio Brown (Steelers) en Patrick Peterson (Arizona Cardinals) afvielen. Opmerkelijk is dat hij niet alleen de jongste speler is, maar ook degene met de minste wedstrijden in het seizoen. Dankzij een hamstringblessure bij de start speelde hij slechts 12 wedstrijden als rookie in 2014. Hij maakte er wel het beste van getuige zijn 91 catches voor 1305 yards en 12 touchdowns. De mooiste was die in week 12 in de wedstrijd tussen de Giants en de Cowboys.

Madden curse?
De vraag is of Gronkowski niet de echte winnaar is door niet de cover te winnen. De laatste jaren zijn er een aantal spelers geweest die een vrij matig seizoen draaide toen ze op de cover stonden (Adrian Peterson, Brett Favre en Peyton Hillis): de Madden-curse. Een decennium eerder stond de cover van Madden vooral garant voor blessureleed. Iets waar Ray Lewis, Shaun Alexander, Marshall Faulk, Michael Vick en Donovan McNabb over mee kunnen praten.

Gelukkig voor Beckmann Jr. laat de geschiedenis ook zien dat deze hele vloek voor receivers nog niet is opgegaan. Zowel Larry Fitzgerald als Calvin Johnson speelden Pro Bowl seizoenen toen ze op de cover stonden.

PC Game
Odell Beckman Jr. lost Vince Young af als jongste speler op de cover. Young was destijds 24 jaar, maar is nog wel de allerlaatste speler die op de cover stond van de PC-versie van Madden. Voor de verstokte liefhebbers van pc’s ofwel, notoire weigeraars van game-consoles, is er gelukkig nog een football forum (Football Idiot) waar regelmatig nieuwe rosters, spelers foto’s en game updates worden gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *