Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the week: Amir Anches #86

De wedstrijd tussen de 010 Trojans en Alphen Eagles was er een met hoogte- en dieptepunten voor beide ploegen. Ook waren er zeer goede performances van onder andere Kevin Wesseling, Mark van Diepen en Richard Bouthoorn. Maar de speler die het momentum van de wedstrijd veranderde en vervolgens een groot aandeel had in de overwinning, was Amir Anches. En met deze prestaties is hij verkozen tot Gear4Teams Player of the Week.

Foto: Maarten van Bergen

Toen Alphen met een 20-0 achterstand aan de tweede helft begon, en mocht aftrappen, kregen de spelers van de Trojans geen controle over de bal. Amir Anches was er als de kippen bij om de bal te veroveren. Drie plays later ving hij zijn eerste van twee touchdowns die middag. Deze twee plays gaven de Eagles het momentum dat zij de rest van de wedstrijd niet meer teruggaven. Uiteindelijk won de ploeg van Anches met 34-26. De receiver zelf was goed voor 5 catches, 117 yards en twee touchdowns en uiteraard de genoemde veroverde fumble.

Amir zelf vindt dat er nog genoeg verbetering mogelijk is. “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, aan beide kanten van de bal. Zowel de defense als de offense voerden de plays niet uit. De fumble recovery in de tweede helft werkte als een boost. Iedereen werd fired up.”

Het is een ‘long time coming’ dat Anches een player of the week-award in de wacht sleept. De receiver die jaren in de schaduw speelde van Berend van der Zaag en Tom van Duijn, neemt zijn verantwoordelijkheid nu hij de “go-to-guy” is van Alphen. Al weken staat hij in de top van het receiverklassement en hij voert dit klassement nu ook aan als het gaat om yards en touchdowns. In het scoringsklassement hoeft Anches alleen Kevin Wesseling voor zich te laten.

“Leagueleader zijn voelt goed”, laat Anches weten. “Ik heb jaren hard gewerkt om een betere speler te worden. Ik kijk uit naar de wedstrijd van zaterdag. Door tegen betere teams te spelen, word je zelf beter en met het oog op het EK wil ik het niveau ervaren van een top GFL 1 team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *