Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Antwerp Diamonds vs. Izegem Tribes

Deze zondag zullen de Antwerp Diamonds onder leiding van head coach John Jolie het opnemen tegen de Izegem Tribes van Dale Housden in een strijd om de vierde plaats. Beide ploegen hebben op vijf gespeelde wedstrijden twee maal gewonnen en drie maal verloren en willen absoluut deze wedstrijd winnen om kans te maken op de 4e plek. Hoewel het mathematisch onmogelijk is voor beide ploegen om nog de playoffs te halen is dus toch nog altijd een wedstrijd met een hoge inzet aangezien beide ploegen het seizoen graag zouden afsluiten met een winning record.

De troepen van Dale Housden zullen het moeilijk krijgen tegen de goede defense van de Diamonds. Al gaat de defense van defensive coordinator Marco Karmidi gehavend de strijd aan. Cornerback Nils de Groef zal door een blessure niet aan de wedstrijd kunnen deelnemen, verder is het niet zeker of outside linebacker Sergio Borra helemaal fit zal geraken voor de kick-off. Ook de Tribes worden echter geplaagd door blessures. Linebacker Wim Vanmarcke zal niet aan de wedstrijd kunnen deelnemen.

Ook aan de andere kant van de bal hebben de Diamonds veel last van blessures. Starting running back Nils de Groef (jawel één en dezelfde als de cornerback) er niet bij zijn. Coach Jolie zal echter ook niet kunnen rekenen op zijn meest productieve wide receiver. Pieter Wauters heeft na de wedstrijd tegen de Ghent Gators een operatie aan zijn hand moeten ondergaan en zal buiten strijd zijn voor de rest van het seizoen. Het verlies van Wauters werd echter goed opgevangen vorige wedstrijd (winst tegen de Puurst Titans: 6-24) door wide receiver Jens Sinnaeve en rookie Cedric Bellemans.

Al bij al wordt het dus een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die op basis van hun vorige wedstrijden zeer gewaagd zijn aan elkaar!

Wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de Shotguns (Stalsesteenweg 66, Beringen), aftrap om 12u00!

Bron: Cederic Vryser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *