Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview EFL: Kiel Baltic Hurricanes vs. Alphen Eagles

De overwinning op Marburg Mercenaries was mooi voor Alphen Eagles, maar de echte Europese test volgt aankomende zaterdag. De ploeg reist af naar het noorden van Duitsland voor het treffen met Kiel Baltic Hurricanes. Een belangrijk duel, want bij een positief resultaat plaatst Alphen zich voor de finale.

Foto: Maarten van Bergen

De blijdschap was groot na de overwinning tegen Marburg, maar in de achterhoofden speelde meteen een stukje realisme met het oog op het duel tegen Kiel. Dat is namelijk andere koek. De Hurricanes staan momenteel derde in de GFL Nord (1 keer winst van Hamburg, 1 keer verlies van NewYorker Lions), maar staat bekend als een Duitse topper. Een belangrijke gangmaker bij de ploeg is de van Swarco Raiders overgekomen Andreas Hofbauer. Hij wordt door velen gezien als de beste Europese running back van dit moment. Andere sterspelers zijn de Amerikaanse WR/DB Tyler Davis en quarterback Blake Bolles, ooit uitgenodigd voor een try-out bij de Minnesota Vikings en naast het veld actief als Jezus stand-in.

Het wordt al met al een belangrijk duel. Bij winst plaatst Alphen zich voor de finale, bij verlies heeft het ook nog een kans als Marburg wint van Kiel en het ‘doelsaldo’ gunstig uitpakt. De makkelijkste weg naar de eindstrijd is echter ‘gewoon’ winnen. De ploeg hinkt een beetje op twee gedachten als het gaat om welke kansen ze zichzelf toedichten. Eén ding is echter duidelijk: de ploeg moet op de toppen van zijn kunnen spelen, anders wordt het een lange middag. Errol Zeefuik: “Als wij gedisciplineerd de wedstrijd kunnen spelen, dan zie ik ons wel grote kans hebben. We hebben een aantal aanpassingen gedaan (in de voorbereiding, red.), maar verder geloven we in onze eigen kracht.” Zeefuik hoopt dat zijn ploeg niet dezelfde wisselvalligheid als afgelopen zondag tentoonstelt. “Anders kunnen we net zo goed thuisblijven.”

Dat laatste beaamt wide receiver Ananias Semedo. Mede dankzij zijn uitstekende optreden wist Alphen te winnen van Marburg, maar ook hij weet dat Kiel een maatje groter is. “Het wordt heel moeilijk en we moeten scherp zijn vanaf het begin. We hebben echter niks te verliezen dus we moeten gewoon knallen. Niet teveel druk op onszelf leggen en ons eigen spel spelen. Het wordt zwaar, maar dat is denk ik waarom je dit spelletje speelt!”

“Het gaat heel zwaar worden”, weet ook quarterback Richard Bouthoorn. Dat komt mede omdat de ploeg vanwege omstandigheden niet in zijn volledigheid afreist naar Kiel. “Jongens moeten ook nog eens beide kanten op. Kiel heeft bizarre atleten. Een voordeel voor ons is dat we anders dan voorgaande jaren veel tegen cover 2 en coverages met twee safety’s hebben gespeeld. Hopelijk draait de offense daardoor wat soepeler. Ik verwacht echter dat ze heel agressief zullen spelen. We gaan ze dan ook onder druk zetten. Als de running game tegen zes man in de box voldoende yards pakt, maken we zeker een kans.”

Het duel tussen Alphen Eagles en Kiel Baltic Hurricanes begint zaterdag 16 mei om 17:00 uur in het Kilia-Stadion.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *