Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mettenberger weigert op te geven

Met het draften van Marcus Mariota gaven de Tennessee Titans een ferme boodschap: we hebben ontzettend hard een nieuwe quarterback nodig. Het was een boodschap die aankwam bij de huidige spelverdeler, Zach Mettenberg. Die weigert op zijn beurt om zich er bij neer te leggen. Zoals het een echte prof betaamt.

Dat Mettenberger het moeilijk had in zijn eerste seizoen bij Tennessee is een understatement. De ploeg drafte hem vorig jaar in de zesde ronde als LSU alumni en moest hem gelijk in actie laten komen toen Jake Locker geblesseerd raakte. Dat ging niet geweldig. In de zes wedstrijden die Mettenberger in de basis stond, won Tennessee er geen een.

Mariota was daarom een welkome toevoeging. De twee quarterbacks hebben echter een totaal verschillende speelstijl. Mariota is het schoolvoorbeeld van een mobiele quarterback en is gevaarlijker als hij buiten de pocket belandt. Mettenberger is zo mobiel als … nouja, hij is niet mobiel, maar toch een prima pocketpasser (ondanks zijn enorme wind-up). Toch heeft de spelverdeler de afgelopen maanden in zichzelf geïnvesteerd. “Mijn offseason was goed, ik ben wat gewicht kwijt, zit nu rond de 102 kilo. Ik beweeg sneller, maak me niet langer zorgen over mijn knie, wat geweldig voelt. Het was geweldig om de kans te krijgen om met mijn ploeggenoten buiten de faciliteiten van de Titans om bij elkaar te komen. Het was een eye-opener om te leren hoe die jongens zijn.”

Allemaal leuk en aardig, maar Mettenberger moet het dus opnemen tegen de nummer 2 draftpick van dit jaar. De tweedejaars gaat het gevecht echter met veel vertrouwen aan. “Ik weet niet wat de gedachte is, maar ik kan alleen beheersen wat ik zelf doe en ik heb er erg veel vertrouwen in, bijna ongezond veel. Mensen die mij kennen weten dat ik niet ben verslagen zonder gevecht tot het einde.”

Hij kan vechten wat hij wil, maar dat hij al op achterstand staat is een feit. Eerder gaf coach Ken Whisenhunt al aan dat het de bedoeling is dat Mariota in de basis komt. Toch lijkt het samenkomen met zijn receivers hem geen windeieren te hebben gelegd. De reactie van Kendall Wright en Justin Hunter op het draften van Mariota was namelijk veelzeggend. Mariota heeft de komende maanden nog veel goed te maken, maar heeft in ieder geval het voordeel van zijn draftstatus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *