Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Onderzoekje: Brady ongekend IMpopulair

Volgens de E-Score Celebrity Index scoort Patriots quarterback Tom Brady momenteel 47% in het aantal mensen dat anti-Brady is. Drie maanden geleden na het winnen van de Super Bowl was dit nog ‘maar’ 32%. 

De index van E-Poll Market Research vraagt vrij simpel aan haar respondenten of ze een sporter wél of níet leuk vinden. Gemiddeld scoren de 1500 bevraagde sporters 86% aan de positieve kant van de vragenlijst. De score van Brady op 47% is gelijk aan die van golfer Tiger Woods.

Tien jaar geleden scoorde Tom Brady nog 90% als het gaat om mensen die positief over hem gestemd waren. Na het spygate-momentje van de Patriots in 2008 daalde dit al naar 77% om kort na het winnen van de Super Bowl verder in te zakken naar 68%. Toen al was er een duidelijke ‘Deflategate-effect’ waarneembaar. Het was namelijk niet de afgunst van het winnen van de Vince Lombardi Trophy die hem aan populariteit deed inboeten. Respondenten mogen namelijk een reden benoemen bij hun invoer en uit deze kwalitatieve input kwam toen al naar voren dat de verdenkingen over de slappe ballen hem geen goed deden. Daarnaast bleef zijn populariteit gelijk na de winst van de vorige drie Super Bowls.

Misschien scoort Tom Brady weer wat beter als hij zijn hoger beroep wint tegen de NFL. Roger Goodell is ook niet bijster populair en hem aftroeven kan wel wat credits opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *