Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Onrust in de kleedkamer van Seahawks

Het rommelt bij de Seattle Seahawks. Twee verdedigers pakten deze week hun podium en klagen over hun contracten. Tekenen dat de rijen niet gesloten zijn in de kleedkamer op weg naar een derde opeenvolgende bezoek aan de Super Bowl. 

Linebacker Bruce Irvin loopt al te mokken sinds de Seahawks de optie uit zijn rookie-contract niet lichtten. Zijn frustratie over zijn gemiste vijfde contractjaar is zo groot dat hij de afgelopen week openlijk aangaf volgend jaar voor de Atlanta Falcons te willen spelen. Zijn roots liggen in de Atlanta-regio en dus is zijn keuze voor de Falcons niet opmerkelijk. Vervelender is echter dat hij nog een laatste contractjaar heeft bij de Seahawks. Een speler die nu al weet dat hij weg wil, gaat geen prettige aanwezigheid zijn in de kleedkamer.

Misschien dat een trade daarom best nog kan plaatsvinden. En dan niet alleen voor Bruce Irvin, maar ook voor defensive lineman Michael Bennett. Hij tekende vorig jaar nog een vierjarige deal voor 32 miljoen dollar. Daarover schijnt hij nu niet meer zo tevreden te zijn. Tijden een interview over teamgenoot Irvin gaf hij duidelijk hints dat een ‘holdout’ tot de mogelijkheden behoort en dat het niet zomaar zeker is dat hij zich op tijd meldt bij de Seahawks.

Nadeel voor Bennett is dat de Seahawks geen nieuwe onderhandelingen aangaan tot het laatste contractjaar. Iets dat ze vorig jaar ook niet deden voor Marshawn Lynch. Dus waarom wel voor Bennett?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *