Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Ostend Pirates vs. Ghent Gators

Deze wedstrijd is in België de hoofdaffiche van dit weekend. De 5-0 Ghent Gators nemen het thuis op tegen de 4-1 Ostend Pirates. Hoewel beide ploegen zeker zijn om de play-offs te halen is dit voor de Pirates een must-win scenario als zij een bye week willen tijdens het wild-card weekend. Het zal voor hen alsnog een hele opgave worden om de high-flying Gators geleid door hun quarterback Bart Killens te stoppen.

Volgens quarterback Bart Killens speelt het weer een grote rol in hun plannen. Bij mooi weer zullen de Gators hun passing attack het zware werk laten doen, zoals het overgrote deel van het seizoen al het geval was. Wide receivers Thomas Lezy en Senne Vermassen zullen zoals gewoonlijk proberen zoveel mogelijk passes van Bart Killens om te zette in touchdowns. Bij slecht weer zullen de running backs dan weer de yards moeten pakken. Backfield tandem Lionel Mankusa en Sander De Gussem zullen in ieder geval hun uiterste best moeten doen om te ontsnappen aan een sterke defensive line met jonge Barbarian Tibo Debaillie die terugkomt na een knieblessure en op de defensive end positie al het hele jaar de vaste dienst uit maakt voor de Pirates.

Op defense hebben de Gators echter ook hun handen vol. Oostende is een ploeg die zowel door de lucht als over de grond zeer effectief is. Vooral dual-threat quarterback Benedict Vermaut zal een opgave worden voor linebackers Willem Doms, Jordi Castrillo en Joël Demaré om te verdedigen. Bij afwezigheid van ster tight-end Jorge Alfonso zullen jonge wide receivers Simon Crombez, Jens Vandekerckhove en Kevin Boschloos het voor de Pirates in de passing game moeten waarmaken.

De grootste factor voor winst of verlies van de Pirates ligt echter bij de special teams unit. Ghent, befaamd om zijn onside kicks, zal naar goede gewoonte proberen om de bal op elke kick-off terug te krijgen. Volgens Pirates quarterback Benedict Vermaut is het cruciaal om er voor te zorgen dat de Gators met hun onside kicks er niet in slagen om de bal te veroveren.

Wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de Ghent Gators (Noorderlaan 10, Gent), aftrap om 14u00!

Source: Benedict Vermaut, Bart Killens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *