Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing 010 Trojans – Nijmegen Pirates

Ondanks het feit dat 010 Trojans coach Wouter van den Boogaard een indrukwekkende blessurelijst openbaar heeft gemaakt voor de wedstrijd tegen Nijmegen Pirates, kan hij zondag met zijn ploeg niet ontkomen aan de favorietenrol in de thuiswedstrijd tegen Nijmegen Pirates.

De Rotterdammers kunnen zich zondag namelijk alleen door onderschatting een buil vallen aan de Nijmegenaren, een team dat dit jaar nog niet heeft laten zien dat het thuishoort in de Eredivisie. Tegen Rotterdam, een team dat de laatste twee wedstrijden 79 punten scoorde, wordt het naar verwachting een hel.

De matchup

Statistisch gezien is dit een draak van een wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend behoort Nijmegen tot de laagstgeklasseerde teams uit de Eredivisie. Aanvallend vergaart het team per duel de minste yards van de acht teams. Vooral het lage aantal passing yards is opmerkelijk. De quarterbacks worden hierbij niet geholpen door de vele drops door receivers.

Verdedigend kan Pirates de Rotterdammers nog wel een ‘run for their money’ geven. De verdediging van Nijmegen presteert beter dan die van Rotterdam en kan de druk wel eens bij quarterback Ter Haar leggen. In totale defense boert het team echter slecht. Het wordt dus vooral de vinger in de dijk en hopen dat deze het houdt.

Spelers om in de gaten te houden

Het is te makkelijk om weer richting Kevin Wesseling te wijzen, de running back die zondag over 1000 yards rushing kan gaan. Feit is dat Wesseling in het backfield meer ademruimte heeft gekregen door de ontwikkeling van Leroy ter Haar. Ter Haar is een echte gunslinger, die ook nog eens goed uit de voeten kan als hij buiten de pocket komt. Met een batterij aan walk-on veteranen van voormalig kampioenenploeg Maastricht Wildcats, waaronder bully Richard Konu, ziet de toekomst er zonnig uit.

Nijmegen Pirates heeft één man die de glue is tussen alle geledingen: quarterback Jeroen van Hilten. Het is maar de vraag of de veteraan speelt, maar als hij het speelveld betreedt dan maakt hij de Pirates meteen sterker. Ook de defense van Nijmegen heeft in het verleden laten zien tot een momentum-switch in staat te zijn. Zij zullen gokken op turnovers om absolute underdog in het zadel te werpen.

Onze voorspelling
De Trojans hebben laten zien dat ze kunnen wedijveren met de beste teams in de Eredivisie. Nijmegen Pirates is geen partij voor ze: 42-8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *